Annonce
Aarhus

Hed aften i Løvens Hule: Erhvervsfolk udviste stor interesse for århusiansk firma

Det går stært for Frank Bjergø, der står bag Holdsport, en populær app som har næsten en halv million brugere. Foto: Flemming Krogh

Det århusianske firma Holdsport fik stor opmærksomhed i tv-programmet Løvens Hule, hvor de kendte erhvervsfolk i panelet udviste stor interesse for at være med til at udvikle det århusianske succesfirma.

AARHUS: Fransk, tysk, norsk, engelsk og dansk.

Hovedsprogene hos de 15 medarbejdere i firmaet Holdsport er meget forskellige og illustrerer på den måde, at firmaet er ved at etablere sig internationalt.

Frank Bjergø, som startede Holdsport, var tirsdag aften på tv i programmet Løvens Hule og da det sluttede med at både eksperter og Frank Bjergø gik 'i tænkeboks', står det stadig uklart, om direktøren i firmaet takker ja til de nye tilbud fra Løvens Hule.

Holdsport - det digitale klubhus som firmaet også kalder det - er et effektivt værktøj, som trænere kan have stor glæde af, når de skal kommunikere med spillere og eventuelle forældre. Til at planlægge træninger, som en hjælp til at udtage et hold til næste kamp, fordele faciliteter og sågar til indbetaling af kontingent. På den måde kan Holdsport bruges til mange formål af idrætsglade mennesker i alle aldre.

Med næsten 500.000 - helt præcist 487.941 brugere i skrivende stund - når Holdsport ud til en masse aktive mennesker. Især inden for idrættens verden, hvor medlemmer i landets sportsforeninger har taget den århusianske app til sig.

Annonce
Direktør Frank Bjergø (th), medejer Jørgen Orehøj Erichsen (tv) og Rasmus Dissing Pedersen, som er investor i firmaet, valgte at stille op i Løvens Hule på DR. På tirsdag kan man følge med i hvordan det endte for trekløveret fra Holdsport. Foto: DR
Louise Løngaa, designer i Holdsport, er en af de 15 ansatte i Holdsport, hvor Frank Bjergø er direktør. Foto: Flemming Krogh

Motionsfodbold gav idé

Det var den nuværende direktør, Frank Bjergø, som fik idéen til at lave app'en for 13 år siden.

- Jeg spillede hyggefodbold med nogle kammerater på Kløvermarken i København dengang. Som hos mange andre fodboldhold kneb det med kommunikationen inden træning. Ofte vidste vi ikke om der kom fem eller 13 spillere for at spille med. Ofte var vi for få, og om vinteren, hvor vi havde adgang til en lille sportshal, var vi indimellem for mange. Det var meget frustrerende, husker Frank Bjergø.

Det blev starten til den 46-årige århusianers IT-projekt, Holdsport. Med erfaringer fra IT og fra forskning i netværkssamarbejde på Københavns Universitet gik Frank Bjergø i gang med at programmere systemets hjemmeside længe før, at verdenen fik øjnene op for mobile apps.

Efter i mange år at have kørt som regulær geschæft om aftenen, blev 2010 året, hvor Holdsport fik ben at gå på. Det skyldes især et møde med DBU, som dog ikke havde lyst til at samarbejde.

- DBU var kun interesseret i at udvikle sit eget produkt, der i funktionalitet mindede meget om Holdsport. Mødet med DBU førte ikke til noget, men i dag kan jeg kun takke dem for at have givet mig et spark til at komme videre med mit eget produkt, siger Frank Bjergø.

Vækst skal fortsætte

Sammen med sin kone rykkede Frank Bjergø tilbage til Aarhus, hvor han stammer fra. Parret havde i mellemtiden fået deres første søn, Julius, og Frank Bjergø havde fået et IT-job hos Telenor i Aarhus.

- Da jeg senere sagde mit faste job hos Telenor op, for at satse på Holdsport, var jeg naturligvis nervøs. Vi havde fået et barn mere, sønnen Vilfred, og havde købt hus i Viby, så der var udgifter nok. Men da jeg havde nogle faste konsulentopgaver - ud over Holdsport - havde jeg en vis tryghed, fortæller han.

På kort tid - fra omkring 2013 til i dag - voksede antallet af brugere på Holdsport fra omkring 100.000 til de næsten 500.000 brugere i dag. Firmaet er vokset til at have 15 ansatte, men det får ikke Frank Bjergø til at stille sig tilfreds med det.

Udlandet kalder, og der er allerede mange kunder i andre lande.

- Prøv at se den her mail, jeg fik til morgen. Den er fra det tyske fodboldforbund i den nordlige region. De har omkring én million medlemmer, og er meget interesserede i at mødes med mig. Der er masser af muligheder derude, siger Frank Bjergø hen over sit lille skrivebord i virksomheden i Graven i midtbyen.

Åben for nye input

Netop muligheden for at etablere sig i udlandet med mange nye brugere, var en af grundene til, at Frank Bjergø, medejer Jørgen Orehøj Erichsen og Rasmus Dissing Pedersen, som er investor i firmaet, valgte at stille op i Løvens Hule.

- Det gik godt i tv-programmet. Vi fik nogle gode tilbud fra de erfarne erhvervsfolk. Umiddelbart tænkt vi, at det var Christian Stadil fra Hummel, som ville involvere sig i Holdsport, da Hummels målgruppe minder om vores. Men der var også andre af de barske 'løver', der viste stor interesse, fortæller direktøren, som ikke kan løfte sløret for, om der blev lavet nye aftaler om millionindskud til firmaet i tv-programmet.

- Jeg kan sige, at vi fik det største tilbud i programmets historie, men om vi nåede frem til en konkret aftale, må man selv se, når det bliver sendte næste gang (tirsdag 6.3 klokken 20.45 red.).

Uanset om der kommer en ny investor - en 'løve' fra Løvens Hule - er Holdsport i fremgang. Såvel internationalt som i Danmark, hvor Frank Bjergø og hans folk konstant udvikler deres produkt, så det også kan bruges uden for idrættens verden.

- Måden Holdsport fungerer på, kan være til gavn mange steder. Jeg har netop lavet en aftale med folkene bag Skanderborg Festival. De køber en app, som kan bruges til at holde kontakt med alle de frivillige bag festivalen. Det bliver en hjælp for både ledelsen og den enkelte frivillige, forudser Frank Bjergø.

Direktøren er også indstillet på at en ny investor kan pege på nye tiltag - udover at skulle bidrage til at satse mere internationalt.

- Det kan såmænd være, at en investor peger på, at der skal en ny direktør i min stol. Jeg er ikke uundværlig, og det kan tænkes, jeg skal have en anden funktion i Holdsport på et tidspunkt. Vi må se hvad fremtiden bringer, siger Frank Bjergø, som hellere vil indgå som en medspiller på holdet bag Holdsport - frem for at klistre sig fast til direktørstolen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce