Annonce
Aarhus

Hed diskussion om uroen i Tranbjerg: Hvor er forældrene?

Hvor er forældrene til de børn, der laver uro og ryger hash, henne? Og mangler der egentlig ikke gratis fritidsaktiviteter i Tranbjerg? Diskussionen om de seneste måneders ballade i Aarhus-forstaden er for alvor begyndt. Foto: Jens Thaysen

Hvad er der galt i Tranbjerg? En ophedet diskussion udspiller sig lige nu.

TRANBJERG: Hvor er forældrene til de unge, der render rundt i forstaden og laver ballade og ryger hash? Og er der nok aktiviteter til de unge i Tranbjerg?

Stiften beskrev i december, hvordan en gruppe børn på helt ned til 12 år ryger hash i Tranbjerg. Og hvordan unge stjæler spiritus i Kvickly og laver ballade.

Senest fortæller et medlem af Natteravnene i Tranbjerg til Lokalavisen Aarhus, at ravnene flere gange har observeret, hvordan biler kommer kørende op til gruppen med børn og unge og rækker små poser ud ad vinduet til dem.

Nu gløder debatten i Tranbjerg på Facebook i lokalgruppen Borgere i Tranbjerg. Hvad er der galt i Tranbjerg? Og hvorfor er det gået galt?

- Hvor helvede er forældrene til disse unge henne? Spørger en af borgerne.

En anden borger svarer blandt andet.

- De (forældrene) er jo tilsyneladende ikke i stand til at håndtere deres afkom. Derfor må andre kompetente voksne på banen for at hjælpe.

- Rig, fattig, sort eller hvid, så har forældrene dælme ansvar for deres børns adfærd både moralsk og legalt indtil de er fyldt 18 år.

Annonce
Sådan skrev vi i Århus Stiftstidende 18. december. Siden er diskussionen i området fortsat.

- For pokker!

En forælder gør opmærksom på, at det er lige lovlig flot at sige, at det altid er forældrene, der er problemer med. Hun stejler også over, at nogle i tråden antyder, at det kun er socialt udsattes børn, det er galt med. Man skal ikke skære alle over en kam, er hendes budskab.

En fjerde borger efterlyser flere retningslinjer for de unge. Han svarer en af de unge.

- Da jeg var i din alder, måtte vi ikke fise alene rundt i byen. Vi legede på gaden, hvor vi boede, og vi skulle være inde ved 20-21-tiden om sommeren og tidligere om vinteren. Måske skulle ungerne have nogle flere retningslinjer igen.

En femte borger svarer:

- For pokker! Vær sammen med jeres børn, spis aftensmad med dem og kig dem i øjnene, spørg ind til deres dag, deltag i deres aktiviteter og ros dem. Hvis I kender jeres børn, ved I også, om de er på vej ud ad et sidespor.

For få tilbud?

Flere borgere - også helt unge - peger på Facebook på, at der er for få fritidsaktiviteter for de unge i Tranbjerg.

- Man kunne jo også tilbyde dem (de unge) noget at lave. Det er ikke alle, der har råd til at betale for at gå til fodbold. Hvor blev ungdomsklubben af? Der skruede man tidligere på knallerter og gokarts, skriver en borger på Facebook.

- Da jeg for mange år siden var barn, var der flere tilbud, som var gratis. Nu koster det meste penge, så det er ikke alle, der har råd til at være med, mener en anden.

Århus Stiftstidende har spurgt Tranbjerg Fællesråd, om det er korrekt, at der mangler tilbud til de unge i Tranbjerg.

- Jeg kan godt følge dem, som siger det. Det kan jeg godt, siger kasserer Mogens Laursen fra Tranbjerg Fællesråd.

- Man skal huske på, at der her i Tranbjerg er fem spor på hvert klassetrin. Det giver 100 elever på hver årgang. Så der er altså i dag i nærheden af 1.600 unge under 16 år i i Tranbjerg, og det kan vel nok diskuteres, om antallet af tilbud til de unge er fulgt med, mener Mogens Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce