Annonce
AGF

Heino vandt AGF-præmie ud i Europa for 23 år siden: Corona stopper igen hans drømmetur med spillerne

Værs' go. Den glødende AGF-fan, 15-årige Heino, får overrakt rejsen ud i Europa af ingen ringere end Martin Jørgensen. 23 år senere venter Heino Hamborg Gudmundsen stadig på drømmeturen. Men han tror på, det nok skal ske. Foto: Bo Jensen, AGF
Som 15-årig fik AGF-fan Heino Hamborg Gudmundsen en præmie i form af en rejse med spillerne til AGFs næste kamp ude i Europa. Den nu 38-årige århusianer troede, det var nu. Så kom coronaen.
Annonce

AARHUS:  Medaljetørke, nedrykninger, hån og meget mere har været en hård del af dagligdagen AGFs fans gennem de seneste 23 år, inden det i denne sæson lykkedes at få metal på bordet. For Heino Hamborg Gudmundsen har de 23 år nærmest været uendelige.

Den inkarnerede AGF-tilhænger fik som 15-årig i 1998 overrakt årets store Maskot-præmie på Aarhus Stadion. Af selveste Martin Jørgensen. Præmien var intet mindre end et sæsonkort til det efterfølgende år - og en tur ud i Europa for to næste gang AGF skulle spille Europa Cup-kamp.

23 år senere har århusianeren endnu ikke haft drømmeoplevelsen at rejse sammen med AGFs spillere på eventyr i europæisk fodbold. Og det sker heller ikke denne gang, selv om det århusianske superligahold snart drager afsted.

- Jeg er tålmodig, og jeg tager det helt roligt. Det skal nok ske. Jeg skal nok få min præmie indløst, siger den nu 38-årige AGF-fan.

Heino Hamburg Gudmundsen er inkarneret AGF-fan, har sæsonkort og var med til at lave pap-tilskuere under coronakampene med Zoom-platformen. Han har nu ventet 23 år på at få sin præmie fra AGF. Men det sker heller ikke i år, selv om De Hviee er i Europa Legue. Privatfoto

- Men når mange andre af AGFs fans skal forklare, at det har været en svær periode at være fan i, så peger de som regel på mig og siger, jeg er billedet på de trængsler, vi har været igennem med vores hold, siger Heino Hamburg Gudmundsen.

Annonce

Europa-tur aflyst i 2012

23 års venten bliver dog heller indfriet i år, uanset hvem AGF i næste uge trækker i Europa League-kvalifikationen. Tilskuere er ikke tilladt på grund af corona-risikoen, og AGF tager naturligvis også sine forholdsregler på en eventuel rejse ud i Europa.

- Men jeg er ikke glemt. Lige efter, vi havde sikret sig bronze, ringede klubbens Bo Jensen til mig og fortalte, AGF husker mig, men at det bliver svært at indfri min præmie nu. Så ja, AGF vil holde ord. Rent faktisk skulle jeg også have været med til Georgien i 2012, men den gang var der ikke plads på flyet, fortæller den lidt uheldige vinder af Maskot-konkurrencen.

AGF sikrede sig i 2012 en plads i Europa i kraft af en femte- og fairplayplads i Superligaen. Turen gik til Georgien, hvor FC Dila Gori ventede. Men AGF havde ikke plads på det 32 pladser lille fly til den afsides klub i Georgien.

- Det var nu også helt i orden, for min far, jeg altid ser fodbold med på stadion, kunne heller ikke få fri fra arbejde. Den gang var der en avis, som skrev noget om, at AGF ikke ville holde deres løfte og give mig min præmie. Men det passer ikke. Jeg har det fineste forhold til AGF, og vores Europa-projekt skal nok lykkes. Jeg kommer ind imellem på besøg på Fredensvang med min SFO-klasse, fortæller pædagogen, der altid har haft sæsonkort til superliga-kampene på Ceres Park.

Annonce

Heino helt okay med venteposition

Heino har ikke været så meget på stadion på det seneste. Han tager nemlig coronaen alvorligt. I stedet indrettede han sammen med sin far og to brødre hjemmestadion i stuen med egen stadionplatte - og det hele.


Rent faktisk skulle jeg også have været med til Georgien i 2012, men den gang var der ikke plads på flyet

Heino Hamborg Gudmundsen


- Da AGF til sine hjemmekampe lavede deres virtuelle platform zoom, hvor vi kunne følge med hjemmefra, stod jeg for et projekt med SFO-børnene, hvor vi lavede pap-tilskuere til stadion. Det var faktisk lidt hyggeligt med de kampe hjemme i sofaen. Ja, helt fantastisk. Jeg blev blandt andet interviewet til engelsk radio om AGFs initiativ. Men jeg kunne ikke sige så meget. Det var dagen efter en kamp hjemme i sofaen, og jeg var helt hæs, smiler Heino fra Aarhus V.

Han har dog hverken mistet troen på AGF - tværtimod - eller sin tur ud i Europa med klubben. Selv om det foreløbig er med 23 års forsinkelse.

- Jeg var helt klar over, at det ikke bliver til noget i denne omgang med coronaen. Heller ikke i år. Men jeg vil vente længe. Du bakker din klub op som fan - og den bakker dig op. Så simpelt er det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

Annonce