Annonce
Aarhus

Hejredalskollegiet skal rives ned

Kommunen overtager nu selv Hejredalskollegiet i Gellerup med henblik på at nedlægge det og rive det ned. Det blev besluttet på onsdagens byrådsmøde.

Annonce

Her godkendte byrådet en anlægsbevilling på 15,1 millioner kroner til formålet.

Den selvejende institution Hejredalskollegiet har i en længere årrække haft store problemer med at leje de ellers billige værelser ud, og kollegiets fysiske tilstand lader efterhånden også en del tilbage at ønske.

Kollegiet indgår i planerne for en ny ungdomsbydel i Gellerup, som både Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune tidligere har givet udtryk for er et vigtigt element i omdannelsen af ghettoen til en attraktiv bydel.

Mens boligforeningen mener, at ungdomsbyen samlet skal bestå af 400 ungdomsboliger, har kommunen i første omgang foreslået 200, men under alle omstændigheder kommer man ikke til at stå uden ungdomsboliger i helhedsplanen, selv om Hejredalskollegiet rives ned.

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) var godt tilfreds med, at der var enighed om at få afviklet det gamle kollegium og komme videre.

»Nu får vi gjort op med kollegiet, som igen og igen har vist sig at have udlejningsvanskeligheder,« sagde Kristian Würtz på onsdagens byrådsmøde.

Den fremtidige udnyttelse af arealet vil blive planlagt i sammenhæng med helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce