Annonce
Østjylland

Se målene: Heldig sejr til AC Horsens - Esbjerg nedlagt med 2-1

Holdkammerater kommer løbende for at gratulere Hallur Hansson, AC Horsens med scoringen til 0-1 i Superligakampen mellem Esbjerg FB og AC Horsens på Blue Water Arena i Esbjerg fredag den 3. juli 2020. . (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
AC Horsens besejrede Esbjerg med 2-1 i en kamp, der var præget af mange fejlafleveringer fra begge hold og et uskarpt hjemmehold.
Annonce

Esbjerg: AC Horsens kom et stort skridt nærmere sejren i  nedrykningspuljen og gevinsten på en million kroner. Med en sejr på 2-1 over allerede nedrykkede Esbjerg vinder AC Horsens puljen, hvis Randers taber til Hobro i denne runde. Hvis det kikser, har AC Horsens stadig selv chancen for at gøre arbejdet færdigt på onsdag hjemme mod Hobro. Med sejren er AC Horsens fire point foran Randers FC, der altså har en kamp i baghånden.

Kampen blev en rodet affære med et hav af fejlafleveringer og dårlige afslutninger primært fra hjemmeholdet.

Et skarpere Esbjerg-mandskab havde straffet AC Horsens, men takket være en stærkt defensiv og en velspillende Matej Delac lykkedes det at holde stand.

Kampen blev indledt med masser af boldflytteri på midten af banen. Den første chance tilfaldt AC Horsens efter et kvarters spil. Michael Lumb slog en bold på tværs af Esbjerg-feltet. Jeppe Kjær opfangede bolden og spillede elegant Hallur Hansson helt fri med en stikning i dybden, og anføreren svigtede ikke og kvitterede for oplægget med en scoring til 1-0.

Esbjerg var tæt på at svare igen minutter efter, men Matej Delac kom flyvende ud af sit mål og fik blokeret friløberen til hjemmeholdet.

Esbjerg kæmpede hårdt for at komme tilbage i kampen, og det gav flere store muligheder, men trioen Alexander Ludwig, Malte Kiilerich og Matej Delac stod i mod med vigtige redningsaktioner.

Nicolai Brock-Madsen svarede igen, da to Esbjerg-spillere tacklede hinanden i eget felt, men angriberens afslutning strøg akkurat over målrammen.

Esbjerg havde dog de fleste og største tilbud. Det gav en udligning til 1-1 kort før pausefløjtet. AC Horsens mistede bolden, da Kurzawa, der kom fra offside, pressede på, men der blev ikke vinket, og umiddelbart efter trådte Bjarke Jacobsen i bolden, og det udnyttede Rafal Kurzawa til at score til 1-1.

Bedømt på chancer var det en fortjent udligning.

Hallur Hansson måtte kort før udligningen udgå med et trælår.

Første halvleg var præget af mange fejlafleveringer, og tendensen fortsatte i anden halvleg.

Med en halv time igen blev James Gomez, Jonas Gemmer og Peter Therkildsen sendt på banen for at skabe ny energi i AC-mandskabet. De afløste Nicolai Brock-Madsen, Peter Nymann og Jeppe Kjær.

Hjemmeholdet fortsatte dog med at være farligst, og Matej Delac måtte ud og redde en ny friløber efter 62 minutters spil.

Men ud af det blå kom AC Horsens på 2-1. James Gomez holdt godt fast på bolden og fandt Peter Therkildsen. Han tippede bolden videre til Ayo Okosun, der med et forkølet skud fik trillet bolden i mål til 2-1. Bolden ramte Søren Reese og snød keeperen.

Med 12 minutter igen tog Jonas Thorsen et hurtigt hjørnespark, og Jonas Gemmer blev nedlagt på kanten af feltet. Det udløste et straffespark, som Bjarke Jacobsen brændte med et svagt skud.

I tillægstiden var Esbjergs keeper tæt på at udligne til 2-2, da han gik med frem ved et frispark, men Matej Delac hev en ny stor redning ud af handskerne.

Bo Henriksen havde ændret på en enkelt position i startopstillingen i forhold til det hold, der besejrede Randers med 3-0. Louka Prip fik en pause, og det gav for første gang plads til Jeppe Kjær i startopstillingen.

De to hold:

Esbjerg: Vito Mannone, Jeppe Brinch, Rodolph Austin, Søren Reese, Kevin Conboy, Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen, Rafal Kurzawa, Joni Kauko, Mohammaed Dauda, Yuri Yakovenko.

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb, Jeppe Kjær, Bjarke Jacobsen, Ayo Okosun, Jonas Thorsen, Hallur Hansson, Nicolai Brock-Madsen.

AC Horsens spiller igen på onsdag hjemme mod Hobro i den sidste runde af nedrykningsspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce