Annonce
Fødselsdage

Hele Danmarks uopnåelige 3.g'er

Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen spillede sidste efterår deres gamle roller - som voksne - i musicalen "Kærlighed ved første hik". Torsdag 18. juli fylder Lassen-Kahlke 40 år. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Datteren af en advokatpar i Hellerup, Sofie Lassen-Kahlke, kan se tilbage på 25 år med sceneoptrædener og ikke mindst rollen som Anja i en populær filmserie. Nu fylder hun 40 år.

40 Som datter af en advokatfar og en juristmor i Hellerup lå det ikke ligefrem i kortene, at hun skulle blive skuespiller. Men i dag kan Sofie Lassen-Kahlke, der fredag 18. juli fylder 40 år, se tilbage på mere end 25 år i rampelyset.

Som 14-årig blev hun castet til sin første rolle i filmen "Vildbassen", der havde Robert Hansen i den anden hovedrolle. De to skulle senere komme til at danne par i filmserien om "Anja og Viktor", der gik i de danske biografer fra 1999 til 2008. Her spillede Robert Hansen den kejtede 1.g'er, der forelsker sig i den populære pige fra 3.g.

Selv om der allerede var godt gang i skuespilkarrieren, valgte Sofie Lassen-Kahlke efter gymnasiet at træde i forældrenes fodspor og begynde på jurastudiet. Det var dog oftest skuespillet, der fik den største opmærksomhed, og der skulle gå det meste af to årtier, før hun blev færdig med specialet i mediejura.

Tiden er i de mellemliggende år blevet brugt på en bred vifte af roller på både tv og de skrå brædder. Samtidig har hun tonet frem på skærmen i den bedste sendetid i både "Vild med dans" og som vært på Dansk Melodi Grand Prix.

I flere år turnerede hun landet rundt med den komiske kvartet City Singler, der foruden Lassen-Kahlke selv bestod af Trine Gadeberg, Anne Louise Hassing og Kaya Brühl. Sofie Lassen-Kahlke fik begge sine børn i løbet af de syv år, hun turnerede med gruppen. Til sidst valgte hun at trække sig ud af truppen af hensyn til familielivet.

Efter blandt andet at have demonstreret sin sangstemme i musicals og landsholdssangen "Danmarks drenge" fik hun i 2018 mulighed for at genoplive den rolle, som på mange måder var starten på det hele. Det skete, da hun i efteråret turnerede landet rundt med en musicaludgave af "Kærlighed ved første blik" - selvfølgelig i rollen som Anja og selvfølgelig med Robert Hansen i rollen som Viktor.

- Der er sket så meget siden, både for mig og for karaktererne i musicalen, så jeg føler, at denne udfordring kommer på det helt rigtige tidspunkt, har hun udtalt til mediet Main Lifestyle om udsigten til igen af spille rollen som Anja.

I dag bor Sofie Lassen-Kahlke i Hellerup med sin mand Hans Poul Petersen og deres to børn Alfred og Agnes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce