Annonce
Aarhus

Hele familien stepper op for klubben

Fem på linje altid klar til at give en hånd med. Fra venstre Laura, Katrine, Morten, Mette og Malene Lind Pedersen i Åbyhallen. Foto: Martin Jensen
Forældrene og de tre døtre i familien Lind Pedersen er uundværlige i Åbyhøj Basketball.

AARHUS: Næsten 50 børn og unge folder sig ud på gulvet. De slår den orange bold i gulvet og springer i næste bevægelse for at kaste den i kurven. En efter en. Der er engagement og humør, også blandt de næste, som kommer ind i hallen. Det her er et sted, folk kan lide at komme. De smiler, når de hilser på hinanden.

Vi er i Åbyhallen en mandag aften, og familien Lind Pedersen er der. Selvfølgelig er den det. Fem mand høj. Eller rettere: En mand og fire af hunkøn. De er der næsten daglig. Familien er en fast bestanddel af Åbyhøj Basketball og en uundværlig drivkraft. Sådan har det været i mange år.

Ikke bare en af dem, men hele familien er nomineret til den fornemme hæder som Årets Ildsjæl. Det er forældrene Morten, 49 år, og Mette, 46, samt døtrene Katrine, 19, Malene, 17, og Laura, 13.

Hele familien har spillet eller spiller basket og er eller har været trænere.

Far Morten, der i sit daglige job tager sig af voksne udviklingsforstyrrede, er nærmest født ind i klubben, for hans far Ove har startet klubben og var formand i mange år. Han kommer der stadig næsten daglig, og hustruen er også en del af det. Over 40 år har han været en del af Åbyhøj Basket.

Annonce

Fem er nomineret

Fem er nomineret til prisen Årets Ildsjæl, der uddeles torsdag 28. november kl. 15 i Vestjysk Banks Lokaler på Åboulevarden 67 i Aarhus.

Nomineret er:

Familien Lind Pedersen fra Aabyhøj Basket, hvor forældrene Morten og Mette og de tre døtre Katrine, Malene og Laura samlet er en uundværlig drivkraft.

Mikey Bruun Andersen fra Coding Pirates, der er en del af gamermiljøet, og Mikey Bruun Andersen er afdelingsleder for den største afdeling i Aarhus.

Bruno Dormann Frandsen, der er manden bag Aros Jagthornsskole. Han har selv spillet i 45 år og underviser på 30. år.

Anne Eggebrecht fra foreningen Skateducate, hvor hun træner piger i at stå på skateboard.

Rune Kløve Junge fra FDF Hjortshøj, hvor han er en del af kredsledelsen og laver et kæmpe arbejde.

Motiverende stil

Mette og Morten Lind Pedersen har deres egen motiverende stil, der er med til at tiltrække og fastholde mange spillere i klubben, står der i indstillingen. De har været med til at styrke udviklingen af rigtig mange spillere og bidraget til, at basketball er i rivende udvikling som en sportsgren i vækst, står der også.

I øvrigt er Morten Lind Pedersen også turneringsleder, og familien har jævnligt haft amerikanske spillere boende, når de besøgte klubben.

Katrine går i 4. G i en Team Danmark-klasse på Marselisborg Gymnasium. Malene går i 3. G samme sted og er særligt talentfuld. Hun har som den første danske pige været på en FIBA-camp og drømmer om at komme på et fireårigt ophold på college i USA. Men lige nu er hun skadet med et overrevet korsbånd i det ene knæ. Laura går i 7. klasse på Åby Skole og spiller basket på livet løs.

Mor Mette, der i det daglige er lægesekretær på Skejby Sygehus, viser sin alsidighed ved ikke alene at træne de mindste piger, men også de såkaldte "Magic Mammas", et hold kvinder fra 19 år til 50.

38. gang til Sverige

Spillet, sporten, samværet, sammenholdet, kampene og ikke mindst turene til blandt andet Sverige er det, der trækker i familien, når de tager kurs mod Åbyhallen fra hjemmet i Åbyhøj.

Når de i januar tager til Lund i Sverige, er det 38. gang, de er med i den turnering. Turen varer fem dage.

De vinder ofte, men det er mest for det sociale for hele klubben, at de tager af sted. Flere årgange er med. I alt 100 spillere, trænere og forældre.

- Det er fedt for de små piger, at de store følger dem, forklarer Morten Lind Pedersen.

Altid klar til hjælp

Åbyhøj Basketball har 211 medlemmer lige nu, langt flest piger. 45 er mandlige.

- Vi mangler trænere, ellers kunne vi have haft flere spillere, siger Henrik Pedersen, 47 år, der er formand på fjerde år og bror til Morten Lind Pedersen.

Han glæder sig over, at klubben altid kan regne med en ekstra hånd fra brorens familie, når der er brug for det til træning eller camps eller hvad som helst.

- Døtrene har arvet forældrenes færdigheder med en basketbold, også som trænere, og de er klubbens rollemodeller både på det sportslige og på hjælpsomhed og engagement, siger Henrik Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce