Annonce
Mærk Aarhus

Hele Magasin i gave

Foto: Mathias Hornshøj Hansen
Kunne du tænke dig en helt særlig shoppeoplevelse, hvor du er hovedpersonen og har din helt egen stylist og personlige shopper i en time eller to? Du bliver inviteret indenfor i din egen suite, hvor du bydes på vand, kaffe og måske bobler, mens du bliver guidet og klædt på fra top til tå

Det er tidlig morgen i Magasin. De to personlige shoppere Louise Møller Olsen og Christian Wiekhorst Jensen er i fuld gang med forberedelserne til dagens gæster i suiterne på henholdsvis første og anden sal.

Suiten hos Louise får besøg af en kvinde, hvis mand har valgt at give hende en shoppetur i gave, mens Christian får besøg af en mand, som forkæler sig selv med en opdatering og opfyldning
af klædeskabet.

- Der er rigtig godt gang i bestillingerne af vores ekspertise, lyder det fra
Christian, som har været ansat i Magasin siden 2013.

Men hvad er det, han kan, og hvem er det egentlig, der benytter sig af den luksus, det jo er at have sin helt egen shopper i en time eller to?

Prøve nyt

- De gæster, vi har i vores suiter, er ikke anderledes end dem, vi møder på gulvet, men de vælger at få sparring til deres indkøb, fortæller Christian.

- Det handler om, at mange måske er i tvivl om hvad og hvordan, siger Louise.

”Hvad vil egentlig klæde mig, og hvad kan jeg sætte sammen? Tør jeg det her? Kan jeg?”

- Det er sådanne tanker, der kan ligge bag det, at man booker en tid hos en personlig shopper, men det kan også være for at prøve noget nyt. Få input. Sikre sig, at man finder noget og finder det rigtige uden at skulle bruge timer på det og komme hjem med det forkerte.

Ny garderobe

Mange prøver det og kommer igen. Det er en god oplevelse. Det er forkælelse. Det er nemt, og man bliver vejledt. Uanset om det er til hverdag, eller man står over for en fest eller flere arrangementer.

- Nu er det tydeligt at mærke, at der er kommet gang i festerne igen. Bryllupper, konfirmationer har vi haft. Nu kommer julefrokosterne, og nytårsaften er lige om hjørnet, men det kan også bare være noget nyt til hverdagen, fortæller Louise.

- Man har gået hjemme i lang tid. Vi er nu ude igen, og måske er der lagt et kilo på, siden vi sidst var ude, så der skal nyt til, supplerer Christian.

Louise har i gennemsnit fire-fem gæster i suiten om dagen, mens Christian rammer to-tre stykker. Desuden er der en anden personlige shopper ansat i dameafdelingen, en i lingeriafdelingen samt en i Magasins parfumeafdeling. For slet ikke at tale gaveshopperen. Det er bestemt kun blevet nemmere at sørge for at få pakket noget lækkert ind.

- Kvinder handler oftere, og der er flere kollektioner, mens de fleste mænd opdaterer deres klædeskab to gange årligt.

På kryds og tværs

Christian har nu kigget på de oplysninger, dagens gæst har fremsendt. Oplysninger om ønsker til klædeskabet. Stil. Størrelser. Farver. Og ikke mindst ønsket til mængder af varer inden for det budget, der også er oplyst.

- Vi vælger at sætte beløb på, da der er stor forskel på, om man har 2.000 kroner til én trøje, eller om man har 2.000 kroner til en bluse, en skjorte og en buks, lyder det.

Erfaringen fortæller, at mændene ofte køber flere sæt, men på den måde, at der er ting, der kan sættes sammen på kryds og tværs. En buks kan bruges til både skjorte, strik og T-shirt.

Christian har været første salen rundt og plukket ned fra hylder og taget bøjler med ind i suiten. Alt sammen noget, han tænker falder i tråd med de oplysninger, han har fået på ham, der dukker op lige om lidt.

Tag en ven med

- Når min gæst kommer, byder jeg indenfor i suiten og byder på lidt til ganen, alt imens jeg fortæller lidt om, hvordan det kommer til at foregå.

- Jeg fortæller om mine valg, og hvad jeg har forberedt. Jeg spørger, om det er et ønske, at jeg er med inde i suiten, som er lækkert indrettet og rigelig stor til, at man kan være flere. Og faktisk har størstedelen af vores gæster en eller anden med.

- Det kan være en kone, en kæreste, en god kammerat eller en søn. Jeg fortæller, at jeg har intentioner om at være ærlig over for ham. Om, hvad der passer til ham. Om det klæder ham. Om vi skal op eller ned i størrelser. Eller om vi skal over i en anden stil.

- Men faktum er, at jeg jo ikke nødvendigvis kender den person, jeg står over for. Det gør den person, han vælger at tage med. Og det er tydeligt, at det kan være afgørende for, om varen bliver købt eller ej.

- Der kan jo også opstå noget undervejs, hvor snakken falder på et andet ønske, end vi havde tænkt på. Så er det mig og ikke ham, der går på gulvet og finder mere eller en anden størrelse.

Husk sko

Der er stor forskel på, hvad og hvor meget tøj der er med inde i omklædningen. En trøje af den tykke slags. En pæn buks, en denim og måske en hverdagsbuks.
Så kan det være, der er to par sko.
En pæn og en sneak.

- Det er slet ikke sikkert, at der er skrevet sko på listen over ønsker, men det er altid en god idé at have forskellige sko med, når der skal prøves tøj. Er det meningen, at der skal nye pæne bukser med hjem til de sko, man har hjemme, får buksen et andet look med netop en pæn sko, end hvis man prøver dem med en halvslidt sneak.

Journalen

- Ligesom jeg forbereder mit første møde med en ny gæst, holder jeg også rede på, hvad han vælger at tage med hjem, oplyser Christian.

Det betyder, at der skrives en ”journal”, hvor det noteres, hvilken stil og hvilke valg der ramte plet, således at man blot ved at kigge i papirerne kan være godt forberedt til næste besøg. Det betyder også, at shopperen ved lidt om, hvad der allerede gemmer sig i garderoben.

Tidens trends

Louises og Christians største opgave er hele tiden at sørge for, at de er helt up to date med tidens trends. Det betyder, at de skal vide, hvad der rører sig lige nu og her, men også i den nære fremtid, da flere gæster ofte er nysgerrige på, hvorvidt de også vil kunne bruge denne buks eller bluse i næste sæson.

Nogle køber ét sæt. Andre køber ti sæt. Nogle ønsker 30 minutter, mens andre ønsker 120 minutter – og det kan være fordelt i eksempelvis både dame- og lingeriafdelingen.

- Vi taler om en service, som er gratis. Men vi taler også om at få input, idéer og styling. Uanset om det er til hverdag eller til fest, pointerer Louise.

Ny type

- Jeg møder en del, som ikke er helt sikre på, hvad og hvordan man sæter de forskellige styles sammen. ”Kan den her gå med den der? Dur det?” Og når jeg klæder dem på og sætter det sammen, bliver de oftest positivt overraskede. Faktisk er der mange, der stiller sig foran spejlet og tager et billede, så de husker, hvad man ”må” og kan, lyder det med et smil.

- Jeg er ofte vidne til, at der opstår nye typer. Altså at en pige eller en kvinde finder nye sider af sig selv. Herligt.

Magasin i gave

Alle kan være med. Det er oftest mund-til-mund-metoden, der gør, at flere hører om muligheden, men mange responderer også på de små lydspots, man hører som kunde i stormagasinet. Kvinder inviterer deres mænd til at shoppe, og de tager selv med ind i suiten, så de er med til at sætte deres præg på, hvad manden kommer hjem med.

- Eller en mand giver sin kæreste en indkøbstur, hvor hun får lov til at føle sig lidt særlig. Jeg ville selv elske at handle sådan her. Med blot et par oplysninger om style og størrelser, og så kommer der en med det hele til mig – mens jeg nyder god kaffe i suiten. Det kan noget, griner Louise.

- Det her er en oplagt idé til at blive stylet til alle julens selskaber, til nytår og få lidt nyt krydderi i den daglige garderobe, siger Christian.

- Men det er bestemt også alletiders gaveidé. Et gavekort til under juletræet. Din personlige shopper-gavekort. Så skal der blot bestilles tid – og der skal ikke byttes gaver, kun shoppes – efter jul, afslutter Louise og Christian.

Gaveshopper

- Uanset om du leder efter en gave til konfirmationer, bryllupper, fødselsdage, årsdage, julen eller gaver til værtinden, til jubilæet eller noget helt andet, så står vores Gaveshoppere klar til at hjælpe dig, fortæller Christian.

Book en gratis tid med hos Magasins personlige gaveshopper og få hjælp til at klare dine gaveindkøb hurtigt og nemt.

- Det er muligt at få glæde af Magasins gaveshoppere uanset om du besøger vores forretninger eller vil shoppe hjemme fra stuen.

Gaveshopperne kan hjælpe dig med at finde specifikke gaver fra din liste, eller du kan give en lille beskrivelse af modtageren, og så finder de det allerbedste til ham eller hende.

Du kan booke en gratis tid hos vores Gaveshoppere på forhånd, eller du kan finde dem i alle vores forretninger. Du bestemmer selv hvor meget hjælp du ønsker, og du kan følge Gaveshopperen rundt i forretningen eller du kan lade Gaveshopperen finde det hele på din liste – uanset om du shopper i forretningen eller fra sofaen. Livet er fuld af fester, og i Magasin fejrer vi gerne alle begivenheder – store som små – sammen med dig.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden