Annonce
Erhverv

Hele verden spiser wienerbrød fra Hatting

På grund af høj kvalitet og fødevaresikkerhed har Hatting fået godt fat i det kinesiske marked. Foto: Melissa Ørnstrup

250 ansatte på bageriet uden for Horsens sørger for populært dansk morgenbrød til glade kunder i Europa, Asien, USA og nu arbejder bageriet også på at få foden inden for i Kina.

HATTING: - Vores kolleger på bageriet gør bare det umulige muligt, og det er nok den mest afgørende hemmelig bag vores succes.

Eksportchef Jacob Schanz fra Hatting Bageri kan slet ikke skjule sin begejstring for sine kolleger, da vi fanger ham og kollegaen, bagerichef Søren Kristensen, på en fælles skiferie i de østrigske alper.

- Jeg oplever konstant, at de dygtige folk på bageriet i et fantastisk tempo er i stand til at gribe nye ideer og trends og omsætte dem til nye produkter. Det er helt afgørende for vores arbejde med at sælge wienerbrød til hele verden, forklarer han.

Fra bageriet i Hatting sendes der hver eneste uge tonsvis af dansk wienerbrød ud til sultne kunder i hele verden. Tre fjerdedele af produktionen på Hatting eksporteres, og produkterne er blandt andet meget populære i Sydeuropa og de tidligere østeuropæiske lande.

Alene i Spanien leverer Hatting wienerbrød til de største detailkæder.

- Og det vidner da om høj kvalitet, når vi kan sælge dansk wienerbrød til kunder, der bor 3000 kilometer fra Horsens.

Jacob Schanz sælger brød for et stort trecifret millionbeløb til Europa, Japan, Korea, USA og Canada, og Hatting har netop fået sparket døren ind til det enorme marked i Kina.

- Vi deltog for et par måneder siden, som de eneste fra verden uden for Kina, i en særlig messe i Shanghai, og det skyldes udelukkende, at vi demonstrerer høj kvalitet og stor fokus på fødevaresikkerhed. Vi er i hele verden kendt for vores sikkerhed og de bedste råvarer, og denne anerkendelse, sammenholdt med vores effektivitet, konkurrenceevne og ikke mindst leveringssikkerhed, er årsagerne til, at vi nu forhåbentligt har indledt et nyt indtog på det kolossale kinesiske marked, pointerer Jacob Schanz.

Annonce

Hatting

På bageriet i Hatting arbejder 250 medarbejdere.Bageriet producerer mere end 20.000 ton brød om året, og wienerbrød udgør en vigtig del.

Hatting er en del af Lantmännen Unibake Danmark, som hører under den svenske internationale bagerivirksomhed, Lantmännen koncern, der er ejet af 25.000 svenske landmænd.

Unibake-delen af Lantmännen beskæftiger 6.000 mennesker i 20 lande over hele verden med ekspertise inden for friske og frosne brødprodukter til foodservice og detailmarkedet.

Unibake Danmark har 1.200 medarbejdere på seks bagerier.

Årlig omsætning: 1,7 milliarder kroner

Unibake er kendt for mærkevarer som Schulstad, Hatting, Levebrød og Kornkammeret.

Alle vores konkurrenter vil også fortælle, at de anvender de bedste råvarer, at de leverer effektiv høj kvalitet til glade kunder, men vi kan så tilføje, at vi har et supergodt arbejdsmiljø med gode kolleger, stor medbestemmelse og en høj grad af involvering, siger bagerichef Søren Christensen. PR-foto

Medbestemmelse og involvering

Han peger samtidig på, at dette nye eventyr aldrig havde været muligt uden dedikerede, kompetente medarbejdere på bageriet. Den tidligere bager og nuværende bagerichef Søren Kristensen er enig med eksportchefen.

- Alle vores konkurrenter vil også fortælle, at de anvender de bedste råvarer, at de leverer effektiv høj kvalitet til glade kunder, men vi kan så tilføje, at vi har et supergodt arbejdsmiljø med gode kolleger, stor medbestemmelse og en høj grad af involvering. Her på Hatting er vi alle forandringsparate og klar til nye opgaver. Her er det sjovt at arbejde med alle de spændende opgaver, fortæller Søren Kristensen, der selv har rundet 21 år i bageriet.

Meget betegnende for det gode arbejdsklima er de to chefer sammen på en fælles skiferie.

- Jamen, vi har det bare godt sammen, lyder det nærmest i kor.

Bagerichefen er enig med eksportchefen i, at en væsentlig del af Hattings succes hænger sammen med bageriets dygtige medarbejdere.

Tre fjerdedele af produktionen på Hatting eksporteres, og produkterne er blandt andet meget populære i Sydeuropa og de tidligere østeuropæiske lande. Foto: Melissa Ørnstrup

Udseende, smag og kvalitet

- Alle bidrager effektivt til at sikre vores enorme produktion af wienerbrød, som på alle markeder er berømt for den høje kvalitet, et flot udseende og smag. Efter den internationale succes med bake-off produkter, som bages færdig i lokale ovne, er vi nu for alvor ved at rulle færdigbagte produkter ud, som butikker kan sælge direkte, efter, at de er tøet op. Disse produkter har den store fordel, at de ikke kræver ovne, og at de kan sælges fra langt mindre butikker. Specielt i Asien ser det ud til at blive populært som følge af de mange små coffee shops, der er på disse markeder, fortæller Søren Kristensen.

Væksten på bageriet i Hatting er stabil, og den udvikler sig konstant positivt.

- Vi er glade for at drive virksomhed i Horsens. Jeg er super godt tilfreds med samarbejdet med Horsens Kommune. Alt fungerer nemt og konstruktivt, og vi nyder eksempelvis, at vi altid har kontakt med den samme person i kommunen. Det gør kommunikationen meget mere effektiv. Det samme gælder kontakten med jobcenteret, hvor jeg oplever en forståelse for vores situation og for vores ønsker som arbejdsplads.

- Endelig vil jeg gerne fremhæve samarbejde med Business Horsens; det er ganske enkelt exceptionelt, og jeg oplever i høj grad, at der bliver lyttet til os, og at vi bliver taget alvorligt, fastslår Søren Kristensen.

Lige nu har Hatting ikke noget problem med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

- Men det kan meget vel være, at det på sigt bliver en udfordring, men så er jeg sikker på, at vi nok skal få den ønskede hjælp fra kommunens folk, siger Søren Kristensen, før han sammen med Jacob Schanz kaster sig ud på ski i de østrigske alper.

Måske de kan finde et par lækre danske spandauere eller frøsnappere, når de holder kaffepause i sneen.

- Vi deltog for et par måneder siden, som de eneste fra verden uden for Kina, i en særlig messe i Shanghai, fortæller eksportchef Jaocb Shcanz fra Hattings nye indtog på det kolossale kinesiske marked. Foto: Melissa Ørnstrup
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce