Annonce
Østjylland

»Hele verdens farver« midt i Ebeltoft

Italiensk børnefestival i Ebeltoft. Masser af gulblusede børne malede på Jernbanegade, der var spærret i dagens anledning.

Italiensk børnekunst-festival omdannede søndag eftermiddag Jernbanegade i Ebeltoft til ét stort kunstværk

Børnekulturklubben »Davs Klaus« i Ebeltoft har fået lov at være vært for den italienske børnekunst-festival med titlen »Hele verdens farver«. Oversat til italiensk lyder det ikke mindre smukt: »Tutti colori del mondo«.

Italiensk børnefestival i Ebeltoft. Masser af gulblusede børne malede på Jernbanegade, der var spærret i dagens anledning.

Den ambitiøse event blev afviklet i byens centrum søndag eftermiddag. Nærmere bestemt i Jernbanegade, der til lejligheden var afspærret og omdannet til et enormt kunstværk. Og opbakningen må siges at være til stede, for det vrimlede med børn og voksne på Jernbanegade i Ebeltoft. Blot tyve minutter inde i eventen var således mellem 200 og 300 børn og voksne i sving med pensler og maling på de udrullede og opklæbede papirstykker. Hos enkelte børn gik der ligefrem bodypaint i den, så vaskepulver-branchen havde også kronede dage i går...

Faktisk dukkede der flere børn op end forventet, så arrangørerne i huj og hast måtte i gang med at rulle nogle flere papirstykker ud på asfalten.

Annonce

»Nej, vi kan bestemt ikke klage over opbakningen, men vi må også sige, at vi unægtelig har vejret med os«, sagde idé-manden bag festivalen, kulturhusleder Kristian Krog med henvisning til det sommeragtige forårsvejr med sol og 20 grader. Vi må lige for en god ordens skyld forklare, hvordan i himlens navn en italiensk børnekunst-festival pludselig havner i Ebeltoft?

Jo, ser du, Kristian Krog var i 2010 på ferie i den italienske by Bagni di Luca, og stødte helt tilfældigt ind i begivenheden.

»Min lille familie befandt sig pludselig i en sand børnefest af farver og musik, og jeg tænkte, at det her må vi simpelthen lave i Ebeltoft. Efter at have fået skabt kontakt til festivalen, er det lykkedes os at får lov til at afholde den i Danmark. Det er en god måde at give sine børn en oplevelse«, siger Kristian Krog.

Man skulle bare møde op med sin familie, og det var gratis at deltage. Der blev udleveret maling, pensler og T-shirts til alle børn. Man kunne desuden købe mad og drikkevarer på eventpladsen. Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til Red Barnet. Charlotte Odde og hendes to døtre Liv og Anna Sofie cyklede tilfældigvis forbi eventen, og det så lige lovlig spændende ud. Ihvertfald blev cyklerne parkeret, og så kom der ellers gang i maleriet. Det samme gjorde Anne Elisabeth Lyngaa, der havde sin mor Tine med.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Flere afgange aflyses resten af dagen: Togtrafikken er gået i stå mellem Jylland og Fyn

Aarhus

Panik blandt byrådskandidater: Valgplakater skal op lørdag, men de kan ikke tåle vand - sådan er det jo, siger producent

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Østjylland For abonnenter

Derfor skal en robot lære at vaske ishockeypucker: Nu skal svensken have en automatisk hånd

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Annonce