Annonce
Kultur For abonnenter

Helene troede, at det var forkert at være tyk: Nu kæmper hun for at have lov til at have deller

Helene Thyrsted håber, at dokumentarfilmen "Fat Front" kan bidrage til at gøre op med det negative syn på tykke mennesker. - Det er ikke fordi, jeg vil forhindre folk i at gå på slankekur eller passe på deres krop. Det er kun positivt, hvis man gerne vil spise sundt og dyrke motion. Men jeg vil gerne gøre op med forestillingen om, at formen eller størrelsen på din krop afgør, hvordan du fortjener at bliver behandlet, siger hun. Foto: Axel Schütt
Århusianske Helene Thyrsted er sammen med tre skandinaviske kvinder hovedpersonerne i en ny dokumentarfilm, "Fat Front", der viser deres kamp for at have lov til at have den krop, de nu engang har - på trods af deller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dokumentar afslører tech-giganters ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1.000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind, til trods for angiveligt flere tusinde opslag der tydeligt overskrider deres egne regler.

Aarhus

Politi mistænker brand for at være påsat: Bevaringsværdig murermestervilla opslugt af flammerne

Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Annonce