Annonce
AGF

Helenius er gået fra landsholdsbejler til reserve i AGF: Jeg sætter mig op, som om jeg starter inde

Nicklas Helenius var i nederlaget mod Silkeborg utrolig tæt på at score. Indtil videre har han scoret et mål i sæsonen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Nicklas Helenius har spillet 256 minutters Superliga-fodbold i denne sæson, hvor Patrick Mortensen er løbet med det meste af spilletiden på den enlige angriber-plads.
Annonce

FODBOLD: Det så godt ud, da han sparkede frispark til sidst i træningen torsdag.

Op over plastikmændene i muren, ind under overliggeren med et lille kys til aluminumsrammen, og til sidst var det hårdt sparkede frispark fra Nicklas Helenius begravet i netmaskerne bag en chanceløs Kasper Kristensen i målet.

Det med frisparksmålene har han gjort før. I sidste sæson scorede han også med en hård inderside på den type spark for OB. Men i denne sæson har målene ikke været mange. Et enkelt semispecielt mål mod Horsens og bare 256 minutters Superliga-fodbold er det blevet til siden skiftet fra OB i sommer.

Han er på nuværende tidspunkt det sikre andetvalg på AGF-holdet bag Patrick Mortensen, der har fundet netmaskerne fem gange i de seneste fem kampe. I de fem kampe har Nicklas Helenius sammenlagt spillet 41 minutter. En noget anden hverdag i forhold til dengang, han på to sæsoner scorede 30 Superliga-mål i AaB og fik debut på landsholdet.

- Det er en del af fodboldspillet. Jeg arbejder bare hårdt til træning hver dag og sørger for at holde hovedet højt, hvilket jeg også har fået ros for af trænerne. Jeg sætter mig altid op til kamp, som om at jeg skal starte inde, selvom jeg godt ved, at jeg ikke skal, siger Nicklas Helenius.

Annonce

Hårdt at komme ind sidst i kampene

For tiden erkender han da også, at holdet spiller godt, og at Patrick Mortensen scorer de fornødne mål.

- Jeg startede trods alt inde i tre kampe, før jeg blev skadet. Og jeg havde med lidt mere held scoret mod enten FC København eller Silkeborg, da jeg kom på banen. Man skal bare være sig selv hver dag, når man kommer til træning, så kan man prøve at forbedre sig selv og blive bedre.

Hvad prøver du på at forbedre netop nu, som kan gøre dig bedre?

- For tiden er der ikke så meget, jeg træner specifikt på. Jeg skal bare træne godt og koncentreret. Jeg skal sørge for at være klar, siger Nicklas Helenius.

Der er dog også forskel på de minutter, han har spillet i sæsonen. Senest kom han ind i tillægstiden mod Brøndby, hvor han skulle være med til at fighte en sejr hjem.

- Man vil selvfølgelig altid gerne spille så længe som muligt. Det er utrolig svært at komme ind med få minutter igen, og især hvis man er foran, for så laver man nærmest ikke andet end at sprinte rundt for at forsvare en føring, siger Nicklas Helenius.

Og en af grundene til, at han for tiden er andetvalg i AGF er naturligvis Patrick Mortensen. Angriberen sparkede ikke frispark til sidst i træningen men var i stedet med på et afslutningshold, hvor han sparkede flere bolde ind bag William Eskelinen. Akkurat som han har gjort fem gange i de seneste fem kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce