Annonce
AGF

Helenius giver nye kvaliteter til AGFs angreb

Nicklas Helenius i aktion for sin tidligere klub, OB. I AGF kommer han også til at spille i nummer 15. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
AGF har hentet den 28-årige angriber Nicklas Helenius på en treårig aftale. Den næsten to meter høje fodboldspiller havde kontrakt frem til sommeren 2020, men er blevet købt fri af århusianerne.

FODBOLD: Han er højere end de fleste. Den næsten tometerhøje angriber Nicklas Helenius kan give hovedpine til de fleste forsvar i Superligaen. Det vidner hans mange scoringer i den bedste danske række i den grad om. I den kommende sæson og frem til sommeren 2022 behøver AGFs defensiv dog ikke spekulere på de problemer. Århusianerne har nemlig købt den 28-årige angriber fri af kontrakten i OB.

En aftale, der i den grad glæder sportschef Peter Christiansen, der føler, at den nye mand giver nogle andre kvaliteter til AGFs angrebsspil.

- Helenius komplementerer og tilføjer nogen andre kompetencer og en anden stil, og dermed fuldender han vores angrebsgruppe med Patrick Mortensen og Alexander Ammitzbøll, siger sportschefen.

- Nicklas er en spiller med et overordentligt godt målscoringssnit - ja faktisk er han den tredje-mest scorende aktive spiller i Superligaen, og han har dermed bevist sig som en "proven" målscorer. De samtaler David Nielsen og jeg har haft med Nicklas har ligeledes overbevist os om, at han stadigvæk har sulten efter at lave mål og fortsat drives af at bevise sig som fodboldspiller, siger PC i en pressemeddelelse fra AGF.

Annonce

AGF

Nicklas Helenius

Født: 8. maj 1991

Fysik: 196 centimeter og 83 kilo tung

Position: Angriber

Klub: AGF - kontrakt til sommeren 2022

Tidligere klubber: OB, Silkeborg, AaB, Paderborn og Aston Villa

Superligakampe: 225 og 68 mål

Manglende succes i England

Nicklas Helenius fik debut i Superligaen i maj 2010 for AaB, men det var først i det efterfølgende år, at han for alvor bed sig fast i landets bedste række og blev en markant profil i det nordjyske. I sæsonen 2012/2013 gjorde han det så overbevisende, at den engelske Premier League Klub Aston Villa fik øje på ham efter et gode præstationer i europæisk sammenhæng og betalte 1,3 millioner engelske pund for at få ham til Birmingham.

Her blev det dog aldrig til den store succes for danskeren, der efter et lejeophold i tyske Paderborn, vendte tilbage til AaB på et nyt lejeophold og senere en fast kontrakt. Her han angriberen igen vist sin velkendte målnæse frem og står i dag noteret for 68 mål i 225 superligakampe for AaB, Silkeborg og senest OB, hvor han har været på kontrakt siden sommeren 2017.

Helenius startede blot 14 kampe fra start i den forgangne sæson, men formåede alligevel at score 7 mål. Da udsigten til fast spilletid ikke var meget større, valgte OB at acceptere angriberens ønske om at komme videre.

- Hverken vi eller Nicklas var tilfredse med den mængde spilletid, Nicklas fik i sidste sæson, og der har ikke været tegn på, at det ville blive anderledes i den kommende sæson. Der har været interesse for ham fra flere sider, og derfor har vi ikke villet stå i vejen for, at Nicklas kan komme et sted hen, hvor han forhåbentlig kan få den mængde spilletid, han ønsker, udtaler OBs sportschef Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

Ikke i tvivl om AGF

Derfor hedder det Aarhus i de kommende tre år for Helenius, og det glæder den 28-årige angriber.

- Da jeg hørte om AGFs interesse, var jeg slet ikke i tvivl om, at det ville jeg rigtig gerne. Det er en kæmpe klub, og det har altid været fedt at spille på Ceres Park som modstander. Det glæder jeg mig til at gøre som AGFer, siger Helenius og fortsætter:

- Jeg er en rutineret spiller efterhånden, og jeg ser frem til at bidrage med min erfaring og kompetencer i truppen, hvor der er to dygtige angribere i forvejen med hver deres kompetencer, som jeg supplerer godt, siger angriberen, der kommer til at spille i trøje nummer 15 i Aarhus.

Han har første træningsdag mandag.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce