Annonce
Debat

Helhedsplanen for Lyseng tilgodeser ikke svømmeklubberne

I et indlæg 28. marts i Århus Stiftstidende udtrykker et medlem af svømmeklubben HASAs bekymring for at miste klublokalet i Anneksbygningen, hvis Højbjerg Bibliotek flyttes til Lyseng. Det er med god grund.

I høringsmaterialet vedr. Højbjerg Bibliotek fremgår det af Fonden Lysengs helhedsplan for Lyseng, at Annekset rives ned allerede under Trin 1, som er opførelsen af bibliotek og anlæggelse af parkeringsplads.

Svømmeklubberne har ikke været inviteret til at deltage i udarbejdelse af »Helhedsplanen«, til trods for at det fremgår af præsentationen, at den er udarbejdet af Fonden og idrætsklubberne i området. Det kan undre, at IF Lyseng svømning med 1.200 medlemmer og HASA, den største svømmeklub for handicappede i Aarhus, som har været brugere af Lyseng svømmehal helt siden åbningen i 1971, ikke regnes som hørende til idrætsklubberne i området.

I Stiften citeres Leif Fisker Jensen fra Fonden Lyseng for at sige at »i vores forslag til bibliotek ved Lyseng bevares annekset«. Dette er ikke i overensstemmelse med høringsmaterialet.

Annonce

I indlægget i Stiften påstår Leif Fisker Jensen, at man har forsøgt at informere klubberne om deres »Helhedsplan« for Lyseng. Den påstand undrer mig rigtig meget. Efter omtale af Fondens »Helhedsplan« i Stiften 1. november sidste år skrev jeg til Leif Fisker Jensen og bad om en beskrivelse af, hvordan man havde tænkt brugerne af Annekset ind i planerne. Hertil svarede han at de »kun havde bearbejdet planen på et overordnet niveau og ikke detail-tænkt endnu.« Med andre ord, svømmeklubbernes styrketrænings-, møde-, undervisnings- og forsamlingsbehov var ikke tænkt ind i »Helhedsplanen«, og vores behov var kun mindre vigtige detaljer i hans optik. Jeg har ikke hørt fra ham siden.

Selvom Annekset er en barak i dårlig stand, opfylder den, i mangel af noget bedre, et stort behov for trænings- og klubaktiviteter for brugere af svømmehallen. Svømmehallens lokaler er hverken store nok eller tilstrækkelige til at dække klubbernes behov.

»Helhedsplanen« har planer for flytning og for placering af en mængde aktiviteter og for ungdomsklubben, men ingen planer for brugerne af Annekset og deres fremtidige behov. I indlægget i Stiften angiver Leif Fisker Jensen at »man kunne jo forestille sig, at der bygges fælleslokaler mellem bibliotek og svømmehal«. Studerer man forslag til placering af biblioteket, kan man overhovedet ikke forestille sig, at der er plads til en yderligere bygning.

Vi kan derfor ikke tilslutte os en flytning af Højbjerg Bibliotek til Lyseng, med mindre der fremkommer konkrete planer for velegnede erstatningslokaler for Annekset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce