Annonce
Navne

Helle Sørensen i spidsen for Vi er Viborg

Helle Sørensen er nu direktør i Vi er Viborg.  Arkivfoto: Morten Dueholm
Den tidligere citychef i Randers har netop været med til at udgive ny Viborg-guide.

Privatbopælen er fortsat et hus på Drejervej i Randers, men i næsten en snes år har Helle Sørensen, nu med titel som direktør for Vi er Viborg, arbejdet 40 kilometer fra hjemmet. Helt aktuelt har hun været med til at sende en ny oplevelsesguide for Viborg og omegn på gaden i 25.000 eksemplarer.

Udgivelsen er sket i samarbejde med Visit Aarhus, og Helle Sørensen er tydeligvis glad for guiden, der har titlen "Oplev Viborg og omegn":

- Vore gæster i Viborg spørger jo om alt muligt mellem himmel og jord og gider i mange tilfælde ikke finde svarene på en hjemmeside, forklarer hun og uddyber:

Annonce

- Lige siden funktionen Visit Viborg blev flyttet til Visit Aarhus, har vi haft stor efterspørgsel på muligheden af at give byens gæster en trykt guide i hånden. Visit Aarhus er rigtig god til at trække gæster til vores by og område, men vi ved fra egne erfaringer de sidste par år, at når gæsterne først er her, savner de et trykt materiale.

Vi er Viborg er en forholdsvis nystiftet organisation af folk fra handel, turisme og oplevelsesindustrien.

- Og for alle, der brænder for Viborg, som Helle Sørensen siger.

Vi er Viborg, der har hjemsted i et nedlagt apotek på adressen Nytorv 3, blev dannet på en stiftende generalforsamling i august 2020, men også den har naturligvis været påvirket af de skiftende restriktioner på grund af coronaen.

Visit Aarhus er rigtig god til at trække gæster til vores by og område, men vi ved fra egne erfaringer de sidste par år, at når gæsterne først er her, savner de et trykt materiale.

Helle Sørensen

Der er fem fastansatte, heraf to elever, plus et antal projektansatte i Vi er Viborg.

Citychef i Randers

Helle Sørensen havde tidligere titel som handelschef og var ansat af den daværende Viborg Handelsstandsforening, senere benævnt Viborg Handel, men som nogle formentlig endnu husker, har hun en fortid som citychef i Randers.

Helle Sørensen er uddannet på Aarhus Købmandsskole og blev siden ansat som citychef i Randers. Formand for Randers Cityforening var dengang varehuschef Poul Erik Thøgersen, Kvickly (dengang beliggende i midtbyen), og som det blev beskrevet i Randers Amtsavis, måtte han forlade posten som formand, fordi han kom til at danne par med "sin" ansatte, Helle Sørensen. Det parforhold består stadig.

Da Helle Sørensen ventede sin første datter, blev hun klar over, at de skiftende arbejdstider som citychef ikke var ideelle for hende, og hun blev i stedet ansat ved Udviklingsparken i Randers.

- Men den gamle cirkushest lugtede savsmuld, da jeg så, at stillingen som handelschef i Viborg var ledig, fortæller Helle Sørensen, der blev den foretrukne.

Annonce

Måske til Viborg

Helle Sørensens mand, Poul Erik Thøgersen, er salgsdirektør i supermarkedskæden Løvbjerg, der har hovedsæde i Horsens, og i øvrigt ifølge hustruen glad for det job.

Der er vokset to piger op på Drejervej, hvor familien for en tid siden flyttede fra et stort til et lidt mindre hus, nemlig Julie, 20 år, og Anne Louise, 17 år.

Julie er eventkoordinatorelev ved Vi er Viborg, men hun refererer ikke til sin mor, men til chefen for forretningsudvikling, Anne Hermann. Anne Louise går i 2.g på Randers Statsskole.

Gennem de snart 20 år - milepælen nås til april næste år - har Helle Sørensen pendlet mellem Randers og Viborg.

Men jeg udelukker da ikke, at vi flytter til Viborg, når alle er fløjet fra reden, siger Helle Sørensen med henvisning til, at Julie allerede er rykket til Viborg, mens hendes lillesøster stadig bor hjemme.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse af Hobbitten: Det kunne så let være helligbrøde at pille ved Tolkiens mesterværk, men resultatet er fremragende

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

AGF For abonnenter

David Nielsen siger farvel til AGF: 1.693 dage med 'Let's fucking go!'

Aarhus

Classic Race Aarhus genopstår i miniformat søndag

Aarhus

Dårlig dømmekraft på sidste skoledag: Elever fik overrakt karameller med nåle i

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aarhus

Vandrehistorien: Passer det, at Beder-Malling trækker dødbringende lyn til?

Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Navne

Han fordelte en parteret hest i syltetøjsglas: Siden kom hesteslagteren i folden hos de kongelige

Debat

Magt- og udstødelseskultur findes ikke kun på Herlufsholm: Det gennemsyrer hele konkurrencestaten og dansk politik

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Annonce