Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Frisk pasta med stegt kål og ristede mandler

Foto: Helle Troelsen

Kål er en særlig lækker spise, når den bruges rå i salater og stegt i god olivenolie. I denne ret har jeg brugt grønkål, som jeg har stegt møre i olivenolie sammen med hvidløg, salt og peber.

Egentlig kunne kålen serveres som tilbehør i mange retter, men her får den en fremtrædende rolle sammen med frisk pasta.

Pastaretter har vi importeret fra Italien, og derfor har jeg tilført denne ret de klassiske ingredienser fra det italienske køkken: frisk basilikum, bredbladet persille, hvidløg, olivenolie og rigeligt med friskrevet parmesan.

Annonce

Jeg har brugt en wokgryde til at stege kålene i rigeligt med olivenolie. Den kogte pasta får også en omgang stegning sammen med kålene. Friske krydderurter, parmesanost og ristede mandler steges ikke med.

Det er også typisk italiensk at kombinere tilberedte og rå råvarer, hvilket gør retten frisk og varieret i smagen.

Til fire personer

500 gram frisk båndpasta

12 store grønkålsblade

2 fed hvidløg

3 spsk. god olivenolie

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld bredbladet persille

50 gram mandler

Rigeligt med friskrevet parmesan i god kvalitet

Salt og friskkværnet peber

Annonce

Sådan gør du

Sæt en gryde med vand over og læg den friske pasta i det letsaltede og spilkogende vand. Lad det koge i tre minutter, eller til pastaen er kogt al dente. Hæld vandet fra og stil pastaen til side.

Skyl og rib grønkålen. Skær den i mindre stykker. Pil hvidløgsfed og skær dem i små stykker. Pluk persillen og basilikumbladene fra stilkene og hak dem groft.

Rist mandlerne på en tør, varm pande, til de begynder at dufte. De skal være lysebrune indeni, før de er tilstrækkeligt ristede. Køl dem af og hak dem groft.

Varm olivenolie op i en wokgryde og steg grønkålen sammen med hvidløg ved høj varme, imens der røres rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt den kogte pasta og eventuelt lidt mere olivenolie og vend det sammen i wokken. Lad det stege yderligere i et minut.

Server retten i den rygende varme wok. Drys med krydderurter, friskrevet parmesan og ristede, hakkede mandler.

En tomatsalat er god som tilbehør, da den frisker retten lidt op med syren og sødmen i de solmodne tomater.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Livsstil

Inges køkken: Pasta med valnøddepesto

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce