Annonce
Aarhus

Hells Angels-klubhus ransaget: 34-årig sigtet for at ville sælge kokain

Under et kontrolbesøg ved HAs klubhus i Lystrup torsdag aften fik en patrulje øje på en bil ført af en 34-årig mand, som pludseligt satte farten op og kørte fra stedet, da han så politiet. Patruljen satte efter ham, og fandt ham kort efter på Lægårdsvej. Foto: Google Streetview
Den 34-årige mand nægtede sig skyldig, da han blev fremstillet i grundlovsforhør fredag eftermiddag.

AARHUS: En 34-årig mand havde ikke mange kommentarer, da han fredag eftermiddag blev ført ind i retssal 1 i Retten i Aarhus sigtet for at ville sælge kokain. Ifølge sigtelsen havde den 34-årige 99 gram kokain.

- Han nægter sig skyldig, og han ønsker ikke at svare på spørgsmål, lød det fra den 34-åriges forsvarsadvokat.

Derefter valgte dommeren at lukke dørene på anmodning fra anklageren, af hensyn til efterforskningens tidlige stadie og fordi der muligvis kan være medgerningsmænd.

Den 34-årige mand blev anholdt torsdag aften omkring klokken 22.00.

Under et kontrolbesøg ved Hells Angels' klubhus i Lystrup torsdag aften fik en patrulje øje på en bil ført af den 34-årige, som pludseligt satte farten op og kørte fra stedet, da han så politiet.

Patruljen satte efter ham, og fandt ham kort efter på Lægårdsvej, hvor han stod ved siden af sin parkerede bil.

Annonce

Holder til i klubhuset

Han havde ikke nogen god forklaring på, hvorfor han havde haft så travlt, da han så ordensmagten, så en politihund blev sat til at lede efter ulovlige genstande omkring bilen. Den snusede sig hurtigt frem til en pose med en del kokain i. Den 34-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Da den 34-årige holder til i klubhuset i Lystrup, valgte Østjyllands Politi efterfølgende at ransage stedet.

I huset blev der fundet mindre mængder af hash, ecstasy og doping. Derudover blev der fundet en totenschlæger. Alle dele blev beslaglagt. Der var tre mænd til stede i klubhuset, da politiet dukkede op, men ingen af dem kunne umiddelbart kædes sammen med stofferne eller våbnet.

Den 34-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce