Annonce
Aarhus

Helmig trak kaniner op af hatten: Hugo og Peter A.G. med i festugeåbning

Far og søn fik et par sange sammen under koncerten. Foto: Anita Graversen/Scanpix

Der skal være overraskelser, når Aarhus Festuge skydes i gang dagen inden den officielle åbning. I år var der hele tre af slagsen.

AARHUS: Der er tradition for overraskelser i forbindelse med Aarhus Festuges uofficielle åbninger.

Torsdag aften var ingen undtagelse, for et stykke henne i koncerten tryllede Helmig såmænd Peter A.G. og Gnags frem på scenen. Og så fik Peter A.G. langt om længe lov til at åbne en Aarhus Festuge.

Peter A.G. har ved flere lejligheder fortalt, at han ikke altid følte sig godt behandlet af Aarhus før han valgte at flytte fra byen. A.G. kan nu sætte et flueben ved 'Åbne en festuge i Aarhus'.

Og både Peter A.G., resten af Gnags, der i øvrigt havde Lis Sørensen med, og publikum nød det tydeligvis.

Man kan mene, hvad man vil om Gnags' sange, men der er ingen tvivl om, at bandet altid har formået at sætte gang i en fest. Sådan var det også torsdag aften, hvor et i forvejen feststemt publikum tog imod 'Danmark' og 'Lav sol over Aarhus' med kyshånd.

Annonce
Thomas Helmig havde inviteret Gnags til at hjælpe med festen ved årets uofficielle åbning af festugen: Foto: Anita Graversen/Scanpix

Endnu en kanin

Men der var flere kaniner i hatten. Nemlig i form af Thomas Helmigs søn Hugo, der først sang med på 'Midnat i Aarhus', inden han gav sit eget hit 'Please Don't Lie'.

Da Tina Dickow i 2015 uofficielt åbnede festugen i Rådhusparken, havde hun blandt andet inviteret TV2 og Ulige Numre med.

Året før fandt den uofficielle åbning sted i Mindeparken, hvor et stort publikum kunne opleve, at Thomas Helmig pludselig fik besøg af Burhan G på scenen. Ved samme lejlighed havde TV2, der også var en del af programmet, en lang række gæster fra Færøerne, Island og Grønland.

Thomas Helmig og Lis Sørensen sang kor til Gnags' Danmark. Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Ingen festugeåbning uden overraskelser. Thomas Helmig havde flere af slagsen. Foto: Jens Thaysen
Publikum nød både Thomas Helmig og overraskelserne Foto: Jens Thaysen
Far og søn. Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Er I der? Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce