Annonce
Aarhus

Helmuth Nyborg i modvind igen

23arhNyborg4a6 Professor Helmuth Nyborg, Adslev Foto: Kim Haugaard 21122007

Aarhus-forsker beskyldt for uredelighed af forskere på Aarhus Universitet.

Den omstridte forsker Helmuth Nyborg er igen anklaget for uredelighed.

Annonce

Blandt andet professor emeritus Jens Mammen og lektor Morten Kjeld­gaard fra Aarhus Universet står bag anmeldelsen, skriver Information.

De hævder, at Helmuth Nyborg plagierer og vildleder i en forskningsartikel, hvor han beskriver, hvordan den gennemsnitlige IQ i Danmark vil falde med årene, fordi andelen af efterkommere af indvandrere fra såkaldte - lav-IQ- lande - vil stige.

I 2007 gik Helmuth Nyborg på pension efter en alvorlig irettesættelse fra Aarhus Universitet efter en sag, hvor han ikke kunne dokumentere, at mænd er klogere end kvinder.

Aarhus Universitet gav Helmuth Nyborg en advarsel for at have offentliggjort en videnskabelig artikel af en uacceptabel håndværksmæssig kvalitet. Da det blev konstateret, blev Helmuth Nyborg suspenderet i en kortere periode, fordi dekan Svend Hyllenberg anså forseelsen for så alvorlig, at den kunne have ført til en tjenestemandssag.

I 2008 var Helmuth Nyborg med i en ny international undersøgelse, hvor han mente at påvise, at jo mere religiøst et land er, jo mindre intelligente er indbyggerne.

Dengang ville Aarhus Universitet stadig ikke stå inde for kvaliteten af Nyborgs forskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce