Annonce
Livsstil

Helt ny bestyrelse skal redde skrantende økonomi i rideklub: - Vi kigger ind i et underskud på en kvart million

Hedensted Rideklub er hårdt ramt på økonomien efter et par år med flere corona-nedlukninger. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Et par hårde år med gentagne nedlukninger af stævner og elevhold har tæret på økonomien i Hedensted Rideklub. Den gamle bestyrelse har kastet håndklædet i ringen, og nu er det op til en en helt ny bestyrelse at få klubbens økonomi på ret køl igen.

Hedensted: En kvart million kroner. Det er det underskud, en ny bestyrelse for Hedensted Rideklub kan kigge ind i for indeværende år, hvis der ikke bliver sadlet grundigt om.

Klubben har de seneste år været hårdt ramt af corona-relaterede nedlukninger, som både er gået ud over handicapridning, elevhold og muligheden for at holde stævner - hvilket alle er vigtige faktorer i klubbens økonomi.

En træt bestyrelse havde derfor meddelt, at samtlige medlemmer ønskede at træde tilbage ved generalforsamlingen for nylig, og her lykkedes det at få valgt fem medlemmer til en helt ny bestyrelse.

Annonce

- Der var ikke noget drama i det, og det er helt forståeligt, at den gamle bestyrelse var kørt træt. Det har været hårdt at være bestyrelse i coronatiden, hvor det har været umuligt at gennemføre mange af de aktiviteter, som plejer at generere en indtægt, siger den nyvalgte bestyrelsesformand Christina Møller.

Det har været et stort arbejde at få klubben til at fungere under de vilkår, og så skal man også have lov til en pause.

Christina Møller, ny formand for Hedensted Rideklub

En rideklub er en lille virksomhed

Hun er helt klar over, at det er en klub i alvorlige økonomiske problemer, hun er blevet formand for, men hun er fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden.

Sammen med den øvrige nye bestyrelse har hun været med til at udforme en redningsplan.

- Vi kommer alle med kompetencer og en baggrund inde for ledelse, økonomi eller organisation. Det er måske lidt atypisk for en bestyrelse i en frivillig forening, men det er det, der er brug for lige nu. En rideklub er faktisk ligesom en lille virksomhed med ansatte, kunder, osv. - den er bare drevet af frivillige, forklarer hun.

Mange rideklubber af samme størrelse som Hedensted Rideklub har en fuldtidsansat bestyrer, men det er der ikke økonomi til i klubben lige nu.

- Det er helt sikkert noget, vi skal overveje i fremtiden, men lige nu handler det om at komme ud af regnskabsåret med et nul. Vi kiggede ind i et underskud på en kvart million kroner, da vi overtog, så der skal en del indtægter ind, siger Christina Møller.

Annonce

Flere elever og arrangementer

Genopretningsplanen handler blandt andet om at få alle boksene udlejet, skabe flere arrangementer, der kan give indtægter og at få fyldt elev- og handicapholdene op igen.

- Problemet er, at når der bliver lukket ned for eksempelvis elever, er der nogle, som ikke bare kommer tilbage. Derfor er det et lidt længere træk, at få hele elevskolen og handicapundervisningen op at køre for fulde omdrejninger igen. Vi har en ok belægning nu, men det kan stadig blive bedre, siger Christina Møller.

Annonce

Ingen hjælp fra staten

I de perioder, hvor der har været lukket ned for elever og stævner, har der også været færre udgifter, men husleje, foder og pasning af heste har stadig kostet.

Mens mange coronaramte virksomheder og foreninger har fået coronahjælp fra staten, har Hedensted Rideklubs tab ligget lige netop så lavt, at der ikke var noget at hente.

- Hvis man mistede 30 procent af sin omsætning, kunne man få det dækket ind af staten, men vi mistede 28,5 procent. Vi har fået et lille plaster på såret fra Dansk Rideforbund, men vi kunne ikke få noget fra den officielle pulje, siger Christina Møller.

Hun understreger, at bestyrelsens fokus er at kigge fremad, og at der er en positiv stemning og tro på, at man kan komme ud af året uden underskud.

- Men det kræver, at vi har stort fokus på økonomien lige nu, og så må alt andet vente til senere. Vi ønsker, at vi stadig har en rideklub her i Hedensted i fremtiden, og det er det, vi arbejder for, siger Christina Møller.

Bestyrelsen består nu af formand Christina Møller, næstformand Christina Søs Pedersen Møller, kasser Alexander Harritz, Henning Pedersen og Troels Ingwersen. Stig Jochumsen og Lars Smedegaard er suppleanter.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce