Hedensted: En kvart million kroner. Det er det underskud, en ny bestyrelse for Hedensted Rideklub kan kigge ind i for indeværende år, hvis der ikke bliver sadlet grundigt om.
Klubben har de seneste år været hårdt ramt af corona-relaterede nedlukninger, som både er gået ud over handicapridning, elevhold og muligheden for at holde stævner - hvilket alle er vigtige faktorer i klubbens økonomi.
En træt bestyrelse havde derfor meddelt, at samtlige medlemmer ønskede at træde tilbage ved generalforsamlingen for nylig, og her lykkedes det at få valgt fem medlemmer til en helt ny bestyrelse.
- Der var ikke noget drama i det, og det er helt forståeligt, at den gamle bestyrelse var kørt træt. Det har været hårdt at være bestyrelse i coronatiden, hvor det har været umuligt at gennemføre mange af de aktiviteter, som plejer at generere en indtægt, siger den nyvalgte bestyrelsesformand Christina Møller.
Christina Møller, ny formand for Hedensted RideklubDet har været et stort arbejde at få klubben til at fungere under de vilkår, og så skal man også have lov til en pause.
En rideklub er en lille virksomhed
Hun er helt klar over, at det er en klub i alvorlige økonomiske problemer, hun er blevet formand for, men hun er fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden.
Sammen med den øvrige nye bestyrelse har hun været med til at udforme en redningsplan.
- Vi kommer alle med kompetencer og en baggrund inde for ledelse, økonomi eller organisation. Det er måske lidt atypisk for en bestyrelse i en frivillig forening, men det er det, der er brug for lige nu. En rideklub er faktisk ligesom en lille virksomhed med ansatte, kunder, osv. - den er bare drevet af frivillige, forklarer hun.
Mange rideklubber af samme størrelse som Hedensted Rideklub har en fuldtidsansat bestyrer, men det er der ikke økonomi til i klubben lige nu.
- Det er helt sikkert noget, vi skal overveje i fremtiden, men lige nu handler det om at komme ud af regnskabsåret med et nul. Vi kiggede ind i et underskud på en kvart million kroner, da vi overtog, så der skal en del indtægter ind, siger Christina Møller.
Flere elever og arrangementer
Genopretningsplanen handler blandt andet om at få alle boksene udlejet, skabe flere arrangementer, der kan give indtægter og at få fyldt elev- og handicapholdene op igen.
- Problemet er, at når der bliver lukket ned for eksempelvis elever, er der nogle, som ikke bare kommer tilbage. Derfor er det et lidt længere træk, at få hele elevskolen og handicapundervisningen op at køre for fulde omdrejninger igen. Vi har en ok belægning nu, men det kan stadig blive bedre, siger Christina Møller.
Ingen hjælp fra staten
I de perioder, hvor der har været lukket ned for elever og stævner, har der også været færre udgifter, men husleje, foder og pasning af heste har stadig kostet.
Mens mange coronaramte virksomheder og foreninger har fået coronahjælp fra staten, har Hedensted Rideklubs tab ligget lige netop så lavt, at der ikke var noget at hente.
- Hvis man mistede 30 procent af sin omsætning, kunne man få det dækket ind af staten, men vi mistede 28,5 procent. Vi har fået et lille plaster på såret fra Dansk Rideforbund, men vi kunne ikke få noget fra den officielle pulje, siger Christina Møller.
Hun understreger, at bestyrelsens fokus er at kigge fremad, og at der er en positiv stemning og tro på, at man kan komme ud af året uden underskud.
- Men det kræver, at vi har stort fokus på økonomien lige nu, og så må alt andet vente til senere. Vi ønsker, at vi stadig har en rideklub her i Hedensted i fremtiden, og det er det, vi arbejder for, siger Christina Møller.
Bestyrelsen består nu af formand Christina Møller, næstformand Christina Søs Pedersen Møller, kasser Alexander Harritz, Henning Pedersen og Troels Ingwersen. Stig Jochumsen og Lars Smedegaard er suppleanter.