Annonce
Aarhus

Helt nye tal: Et skridt frem og et tilbage for letbanen

Aarhus Letbane måtte indstille driften på en indre strækning gennem Aarhus, da en bilist sad fast i gruset mellem skinnerne i krydset Olof Palmes Alle/Brendstrupgårdsvej. Arkivfoto: Henrik Lund
Trods bøvl med is på køreledningerne opfylder Aarhus Letbane målene for rettidighed i marts.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Helt friske tal for Aarhus Letbanes drift i marts måned viser, at letbanen både tog et skridt i den rigtige retning og et skridt i den forkerte retning i forhold til februar.

Mens antallet af forsinkede afgange faldt, steg antallet af aflysninger, fortæller Aarhus Letbane.

Samlet set når letbanen dog de fastsatte mål på 95 procent for både gennemførte og rettidige afgange.

Annonce

Ser man isoleret set på de enkelte strækninger, som letbanen betjener, er det denne gang den indre strækning, der ellers har været den mest driftsikre i letbanens levetid, der trækker ned.

De fastsatte mål for både aflysninger og forsinkelser er på 95 procent, og mens letbanetogene på den indre strækning de fleste måneder har gennemført omkring 99 procent af afgangene - og til tiden - så kommer Aarhus Letbane kun lige akkurat i mål i marts måned, hvor antallet af gennemførte afgange landede på 95,1 procent. Derimod kørte kun 1,9 procent af afgangene med forsinkelse.

Hovedårsagerne til aflysninger og forsinkelser var is på køreledningerne, en bilist der kørte fast i i letbanesporet, fejl på kørestrømsanlæg og fejl på sporskifte.

Stabil trafik på Odderbanen

Odderbanen er den af strækningerne der i marts kørte mest stabilt. Kun 1,7 procent af afgangene på strækningen blev aflyst procent og bare to procent kørte med forsinkelse.

Her var det is på køreledningerne og tekniske fejl på indre strækning, som påvirkede togene på Odderbanen, der var årsagerne til forsinkelser og aflysninger.

Grenåbanen er den af letbanestrækningerne, der har haft flest problemer. I marts måned oplevede passagererne på den gamle DSB-strækning dog en lille fremgang, men målet på 95 procent er endnu ikke opfyldt på rettidigheden. Antallet af gennemførte afgange landede på 95,7 procent, mens 94,6 procent af afgangene kørte til tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce