Annonce
Aarhus

Hemmelig højreloge havde folk på rådhuset

En jurist, der netop er stoppet i borgmesterens afdeling på rådhuset, har i følge Redox-rapport gennem mange år været med i det hemmelige højre-netværk ORG.

Annonce

En jurist ansat i borgmesterens afdeling på rådhuset har gennem en årrække været medlem af den hemmelige højrefløjs-loge, ORG, der har forbindelser til det voldelige White Pride-miljø i Aarhus.

Den opsigtsvækkende afsløring kommer den venstreorienterede researchgruppe Redox med i en rapport om den hemmelige organisation, som den offentliggjorde på nettet fredag. Her brænder ORG en indvandrerdukke

Nu tidligere borgmester Nicolai Wammen (S) har gennem årene markeret sig som en skarp modstander af voldelige og racistiske tendenser på den yderste højrefløj i Aarhus. Samtidig har der altså siddet en højtuddannet medarbejder i hans afdeling, der var medlem af en hemmelig loge sammen med et større antal personer fra White Pride.

»Den pågældende medarbejders ansættelse er netop ophørt pr. 1. august i år. Der er lavet en fratrædelsesordning med ham i forbindelse med sparerunden. Og det har intet med ORG-historien at gøre,« siger stadsdirektør Niels Højberg.

Stadsdirektøren har fredag forhørt sig, om juristen i forbindelse med sit arbejde på rådhuset har haft adgang til ting, han kunne bruge i ORG-sammenhæng.

»Der absolut ikke noget, der tyder på, at han har taget usaglige hensyn. Han har arbejdet med huslejnævnssager og skullet træffe forholdsvis banale juridiske afgørelser,« siger stadsdirektøren. Skoleleder forbindes med ORG-netværk

Han oplyser, at man i afdelingen ikke har bemærket, at den pågældende havde særlige højreradikale synspunkter.

»Det er i hvert fald ikke nogen, han har luftet her. Og faktisk har han på et tidspunkt af kollegaerne været valgt til tillidshverv i afdelingen. Vi er meget overraskede over, at han dukker op i den her sammenhæng, men sådan er det. Folk må mene og gøre, hvad de vil - bare de holder sig indenfor lovens rammer,« siger Niels Højberg.

Avisen har fredag været i kontakt med den pågældende jurist og har efter aftale sendt ham en række spørgsmål pr. mail.

Han har efterfølgende meddelt, at han ikke ønsker at kommentere Redox's oplysninger eller i øvrigt medvirke i denne artikel. Hemmeligt netværk er tæt på White Pride

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Annonce