Annonce
Kultur

Henning Mortensen i den sproglige trampolin

Henning Mortensens forfatterskab tæller en lang række af titler. Det store gennembrud fik han med sin roman-serie om Ib fra Horsens - en historie, der strakte sig over 10 bøger. Arkivfoto
Forfatteren fra Sondrup ved Horsens sender i romanen ”Trampolin” drengen Rune ud på en fantasifuld og livsdannende rejse.

Ingen tvivl om, at de mange, som har hygget sig med at læse Henning Mortensens seneste romaner, vil holde gevaldigt at hans nye udspil, den 224 sider store ”Trampolin”.

For her fortsætter forfatteren fra Sondrup ved Horsens i sporet fra sine seneste udgivelser: en finurlig fortælling, blandet med lidt krimi og lidt gys og båret af et boblende og humoristisk overskud, ikke mindst sprogligt.

I ”Trampolin” hedder hovedpersonen Rune, 12 år ved bogens start. Hans far når at forære ham den super-trampolin, der giver bogen titel, inden han bliver dræbt i en trafikulykke. Hans advokat-mor reagerer ved at tømme lidt for mange flasker, alt imens Rune går sine egne veje. Hans drømmes mål bliver Anita med tandbøjlen, mens den mystiske Inga drager ham med ind i den kriminelle verden, og morens kollega, Johannes Kramer, forsøger at agere reserve-far.

Målt med logikkens målestok hænger det hele langt fra sammen. Men dén målestok har Henning Mortensen for længst lagt fra sig. ”Trampolin” er en af de bøger, man tager med i sofakrogen - og så er der ellers lagt an til nogle timer, hvor alt kan ske. En udflugt til en verden, hvor Rune finder sin vej i livet - og hvor den 78-årige forfatter folder sin frodige fantasi, sine sproglige trampolin-spring og sin underfundige fortællelyst ud i en stil, der er helt hans egen. Og som sagt: Nød du romaner som ”Hr & fru Sørensen ser syner” og ”Kvinden i korshæren”, vil du også nyde denne nye roman.

Henning Mortensen

”Trampolin”

224 sider

Gyldendal

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce