Annonce
Fødselsdage

Henning Stærk fylder 70 år: Han rocker videre, så længe han kan

Henning Stærk nåede at være med i Spillemændene og Gnags, inden han lancerede sin solokarriere. Foto: Tommy Kofoed/Ritzau Scanpix
Gigten værker i knæene, og øl og smøger er lagt på hylden, men rockmusikeren Henning Stærk turnerer stadig landet rundt på trods af, at han på onsdag 20. marts fylder 70 år.

70 Med over 50 år i branchen og flere end 3000 koncerter bag sig kunne man tilgive Henning Stærk for at være mæt. Men den garvede musiker, der onsdag 20. marts fylder 70 år, er snart på landevejen med sit band igen.

- Jeg har planlagt at blive ved, til jeg styrter, sagde den Holstebro-fødte, men i Aarhus bosatte, musiker til Ekstra Bladet for godt et år siden.

I år fejrer han de syv årtier med endnu en etape af sin "Never Ending Tour", der begynder næste måned og bringer ham rundt i Danmark.

- Lysten til musikken og den magi, der opstår, når man spiller en koncert for et medlevende publikum, holder mig i gang. Og med årene er jeg blevet stadigt gladere for at spille lige nøjagtig den musik, jeg holder allermest af, siger Henning Stærk op til turnéen.

Slidgigten sætter dog sine spor, så blues- og rockmusikeren er knap så rørlig som i sine unge dage. Og rockens cigaretter og alkohol er efter lægens råd bandlyst.

Det er da også helt tilbage i 1967, at man finder Henning Stærks første musikalske udgivelse, som blev vundet i kraft af en andenplads til DM i pigtrådsmusik. De første mange år af karrieren kombinerede han rollen som trommeslager og sanger, blandt andet i orkestre som Spillemændene og Gnags.

Som soloartist satsede han dog på sangen og guitarspillet, og fra 1981 til 2009 har han udgivet 14 plader under eget navn. Og altså rocket flittigt fra scene til scene i både ind- og udland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce