Annonce
Erhverv

Henrik Lind færdig i Skjern Bank - vestjyder køber ham ud

Henrik Lind har solgt alle sine aktier i Skjern Bank. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Bankdirektør Per Munck lettet over, at der nu er ro om banken igen.

SKJERN: Efter 14 dage med uro på bagsmækken i Skjern Bank, efter at storinvestoren Henrik Lind ryddede pladserne i repræsentantskabet ved en højdramatisk generalforsamling, er Henrik Lind helt og aldeles fortid i Skjern Bank. Det meddelte banken onsdag eftermiddag i en fondsbørsmeddelelse:

- I henhold til kapitalmarkedslovens § 38 og selskabslovens § 55 skal det herved meddeles, at Lind Value IIII ApS per 20. marts 2019 ikke længere ejer noget af aktiekapitalen i Skjern Bank A/S. Lind Value IIII ApS ejes 100 % af Lind Invest ApS, der ejes 100 % af Henrik Lind, stod der i den kortfattede meddelelse.

Bankdirektør Per Munck oplyser til Dagbladet, at banken ikke har haft noget at gøre med at købe Henrik Lind ud. Derimod er det 26 aktionærer, hvoraf hovedparten kommer fra Vestjylland, der har besluttet sig for at gå sammen og købe storaktionæren ud. Hvem de 26 aktionærer er, kan Per Munck ikke udtale sig om, da han har afgivet et tavshedsløfte, og aktionærerne ønsker ikke at stå frem. Per Munck fortæller dog, at de nye aktionærer var enige om, at den uro, som Henrik Linds tilstedeværelse skabte, ikke var af værdi for banken.

- Det er mennesker med hjertet på rette sted, og det er vi meget ydmyge over. Vi er meget glade for, at der nu er kommet ro om banken, og jeg kan sige på alle 160 medarbejderes vegne, at vi er glade for det her, siger Per Munck.

Han understreger samtidig, at Skjern Bank ønsker at sige pænt og ordentligt farvel, for trods den ærgerlige generalforsamlingen, har banken også haft et godt samarbejde med Henrik Lind i de år, der er gået siden Henrik Lind købte sig ind i 2012.

Henrik Lind fik valgt fem medlemmer til repræsentantskabet. Hvordan repræsentantskabets sammensætning nu bliver, er endnu for tidligt at sige noget om, da nyheden kom ind dagen før, at repræsentantskabet skulle konstituere sig.

Annonce

Tilfredsstillende afkast

Lind Invest skriver på sin hjemmeside, at firmaet investerede i Skjern Bank i 2012, da banken havde behov for kapital efter store udlånstab. Ligeledes skriver Lind Invest, at bankens resultater nu er markant forbedret.

- Efter en årrække som største aktionær i Skjern Bank er vi glade for, at vi nu kan realisere et tilfredsstillende afkast på vores investering, udtaler Chief Investment Officer, Kasper Herrestrup i meddelelsen på Lind Invests hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce