Annonce
Østjylland

Henriks 80-årige mor på plejehjem indlagt tre gange med forgiftninger

Henrik Madsen føler sig overbevist om, at hans mors mystiske indlæggelser hænger sammen med en verserende politiefterforskning
En mystisk sag er under opsejling på Plejecenter Tirsdalen i Randers. Nu står en pårørende frem og fortæller om frygten for, om hans mor er blevet forgiftet med vilje.

I et lille køkken på en landejendom lidt uden for Aarhus sidder Henrik Madsen og bladrer i sin dagbog. Hans noter er en førstehåndsberetning om et opsigtsvækkende forløb for hans 80-årige, parkinsons-ramte mor, der bor på Plejecenter Tirsdalen i Randers Kommune.

Dagbogen og den 80-årige kvindes sundhedsjournal, som TV2 Østjylland har fået adgang til, dokumenterer, hvordan kvinden fra sidst i februar til midten af marts bliver indlagt tre gange. Alle gange med medicinforgiftninger. Og hver gang med stoffet benzodiazepin, som kvinden ellers ikke normalt får.

- Jeg kan ikke undgå at tænke, der ligger en bevidst handling bag min mors forgiftninger. Det er forfærdeligt at tænke på, siger Henrik Madsen til TV2 Østjylland.

Annonce

Han føler sig overbevist om, at hans mors mystiske indlæggelser hænger sammen med en verserende politiefterforskning, hvor en person med tilknytning til netop Plejecenter Tirsdalen i øjeblikket er varetægtsfængslet.

Den 80-årige kvindes sundhedsjournal dokumenterer, hvordan kvinden tre gange blandt andet bliver ukontaktbar og kaster op, hvorefter der bliver slået alarm.

- Hun svinger mellem at være væk og være helt væk. Hun kan ikke snakke, har lukkede øjne, og det er bare frygteligt at se, fortæller sønnen Henrik Madsen blandt andet til TV2 Østjylland.

På hospitalet konstateres det hver gang, at Henrik Madsens 80-årige mor har benzodiazepin i kroppen. Det er en gruppe af stoffer, der blandt andet bruges til behandling af søvnløshed og angst.

Af journalen fremgår det også, at politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed undervejs bliver inddraget. For Henrik Madsen er det vigtigt at få afklaring.

- Det hele skal frem i lyset. Det er vigtigt, siger han til TV2 Østjylland.

Onsdag den 27. april kunne TV2 Østjylland afsløre, at en person med tilknytning til Plejecenter Tirsdalen var anholdt og varetægtsfængslet. Sagen føres for dobbeltlukkede døre, og derfor kan hverken politiet, kommunen ellers Styrelsen for Patientsikkerhed fortælle om sagens indhold, eller hvad personen er sigtet for.

Dog kom det senere frem via en orientering til byrådet i Randers Kommune, som tre byrådsmedlemmer over for TV2 Østjylland har bekræftet indholdet af, at sagen handler om 'mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald', og at det er en medarbejder, der er anholdt.

Netop den oplysning kom som et chok for Henrik Madsen, der siden ikke har kunne slippe tanken om, hvorvidt hans mor og andre har været udsat for noget kriminelt - og ikke fejl. Han understreger, at han er glad for Plejecenter Tirsdalen og ikke ønsker at klandre dem for noget.

Hverken Østjyllands Politi eller Randers Kommune har ønsket at kommentere Henrik Madsens historie eller den verserende politisag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce