Annonce
Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Færdselskontroller i det vestlige Aarhus giver ofte 'gevinst', og torsdag var ingen undtagelse: Arkivfoto: Axel Schütt
Østjyllands Politis og lokalpolitiet i Aarhus Vest holdt torsdag ekstra øje med trafikanterne i de vestlige områder af Aarhus. Som ved andre lejligheder på de kanter endte kontrollen i masser af sigtelser.

AARHUS: Politiets færdselskontroller i det vestlige Aarhus afslører typisk masser af forseelser i trafikken, og Østjyllands Politis visit torsdag aften i området var ingen undtagelse.

Østjyllands Politi havde til lejligheden fået følgeskab af lokalpolitiet i Aarhus Vest, og resultatet endte i 34 sigtelser, der fordelte sig på 28 sigtede. Heraf tre sager til betinget frakendelse samt 13 klipsager.

Blandt de sigtede var en 32-årig mand, der først foretog en ulovlig overhaling på Skanderborgvej. Herefter fortsatte han ad Ormslevvej med 102 km/t mod tilladt 60 km/t. Det var en dårlig ide, når man i forvejen er betinget frakendt førerretten. Der venter ham nu seks måneder helt uden kørekort.

En 30-årig mand fik også en sigtelse med sig, da han ville skynde sig hjem med sin take away-aftensmad, og derfor kørte med 153 km/t ad Viborgvej mellem Tilst og Sabro mod tilladt 80 km/t. Det kostede ham en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 6000 kroner.

Der var også andre, der havde travlt med at få leveret mad. Et madbud på Silkeborgvej fik presset speederen op på cirka100 km/t, hvilket udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Manden havde dog allerede tre klip i kørekortet, så han kan nu se frem til seks måneder uden kørekort.

Sagerne fordelte sig på:

  • 5 x brug af håndholdt mobil (klip)
  • 4 x kørsel frem for rødt lys (klip)
  • 4 x hastighed (2 klip + 2 til betinget frakendelse)
  • 2 x kørsel uden førerret
  • 2 x overhaling højre om (klip)
  • 2 x manglende sele
  • Derudover 14 diverse sager såsom ej medbragt kørekort, fodgænger over for rødt, manglende lygteføring mv.
Annonce

Holder ekstra øje med det vestlige Aarhus

Østjyllands Politi har stor fokus på trafikkulturen på vejene i de vestlige Aarhus-forstæder og et par af torsdagens trafikforseelser skete på vejstrækninger, der ofte bliver begået ulovligheder på.

Det er for eksempel langt fra en sjældenhed, at mange kører alt for stærkt på Viborgvej.

- Historisk ved vi, at der bliver kørt alt, alt for hurtigt på Viborgvej, har politikommissær hos Østjyllands Politi Lars Bisgaard udtalt i forbindelse med en tidligere trafikindsats om Viborgvej-strækningen vest for Tilst.

Samtidig har der været alt for mange dødsulykker på både Åby og Viby Ringvej som følge af bilister, der kørte over for rødt.

Senest blev en 23-årig kvinde dræbt, da hun blev kørt ned i vejkrydset Åby Ringvej/Edvin Rahrs Vej. Her er der dog endnu ikke faldet dom, men en 21-årig mandlig bilist er sigtet for at have kørt kvinden ned.

I maj 2018 kørte en 32-årig mandlig bilist over for for rødt lys i samme lyskryds med en fart, der efterfølgende blev anslået til 80 km/t.

Det blev en 21-årig lokal kvindes endeligt. På vej over fodgængerfeltet blev hun ramt og dræbt af den 32-åriges bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce