Annonce
Aarhus

Her bestemmer du selv, hvor væggene skal stå

Sådan kommer de til at se ud de nye boliger i Mårslet.

Bolig. Helt ny type boliger i Mårslet. Afgør selv, om du vil have tre, fire eller fem værelser.

Annonce

Det er næsten som at bo i eget hus. 65 nye boliger står klar i Mårslet til december. De er opført af en boligforening, men du kan bo i dem på helt andre betingelser end dem, du kender derfra.

Tilmed er der ingen venteliste. Til gengæld skal du selv stå for en del af vedligeholdelsen.

Østjysk Bolig står bag rækkehusene, der bliver lavet i tre størrelser: 85, 104 og 125 kvadratmeter.

De henvender sig altså både til enlige, par og børnefamilier. Når livssituationen ændrer sig, for eksempel når børnene flytter hjemmefra, kan man flytte væggene igen.

Husene består af et stort køkken-alrum/stue i stueplan og ét stort rum på første sal.

Beboerne skal så vælge, hvor mange værelser de vil have, og hvor de vil have dem. Alle muligheder står åbne.

Da det er en helt ny type bolig, hvor man selv skal stå for en del af vedligeholdelsen, skal husene ikke søges via en venteliste.

»For os er det vigtigere, at de mennesker, der flytter til Mårslet, er interesseret i at prøve projektet og være med til at få det til at køre, end at de har stået på venteliste længst. Da man selv skal stå for noget af vedligeholdelsen, kræver det lidt mere af ansøgerne,« siger udlejningschef ved Østjysk Bolig, Connie Koppel.

»Man får selv lov at bestemme, og man skal selv yde en indsats akkurat som hvis man bor i eget hus. Til gengæld er huslejen kun godt 6000 kr. for de mindste huse,« siger Connie Koppel.

Byggeriet er en del af et landsdækkende forsøgsprojekt kaldet AlmenBolig+. I alt opføres 650 AlmenBolig+boliger landet over – de 65 af dem i Mårslet. Plusset betyder, at beboerne som en del af forsøget selv skal deltage i den daglige drift og vedligeholdelse af boligerne og udendørsarealerne.

Interesserede kan skrive sig på en interesseliste på Østjysk Boligs hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce