Annonce
Aarhus

Her er 80'ernes legendariske serier

David Hasselhoff brød igennem i 1980'erne sammen med en lang række andre serie-stjerner. Se de mindeværdige videoer på de næste sider

Der var ikke så meget at rafle om i 80ernes monopoldage. Var det i fjernsynet, så vi det. Måske netop derfor blev det til så mange timers virkelig skidt tv - målt efter nutidens målestok.

Annonce

Knight Rider 1982 - 1986
"The Hoff" alias David Hasselhoffs absolutte gennembrudsserie, hvor han spillede de kriminelles banemand, Michael Knight. Seriens egentlige stjerne var dog Hasselhoffs sidekick - den snakkende, intelligente bil KITT (Knight Industries Two Thousand).

Miami Vice 1984 - 1989
Miami Vice - eller Miami Patruljen, som serien blev døbt på dansk - bød på stjernespækket amerikansk action med Don Johnson og Philip Michael Thomas i hovedrollerne som detektiv-makkerparret Crockett og Tubbs. Serien blev desuden filmatiseret i 2006.

Dick Turpin 1979 - 1982
Serien om den fægtende landevejs-helt er (ganske vist løst) baseret på myten om den virkelige Dick Turpin fra 1800-tallets England. Hovedrollen blev spillet af Richard O'Sullivan, der både fik drenge- og pigehjerter til at banke med kombinationen af ridning, fægtning og generel badass-attitude.

Airwolf 1984 - 1987
Airwolf var endnu en serie, hvor hovedpersonen reelt var en maskine. Handlingen var centreret omkring den røvsparkende og utlrasmarte hightech-helicopter, Airwolf og dens besætning, der kunne få enhver russisk spion til at makke ret. Seriens menneskelige stjerner bestod af Jan-Michael Vincent, Ernest Borgnine og Alex Cord.

The A-team 1983 - 1986
The A-team bestod af en flok eksmedlemmer af den amerikanske hærs specialstyrker på flugt fra myndighederne for en forbrydelse, de ikke begik. Gruppen søgte skjul i Los Angeles' underverden, hvor livet som lykkejægere med hang til falde-på-halen-humor skulle vise sig en være en forretning. Trods det ekstremt urealistiske plot blev serien en kæmpe succes og gav desuden verden den legendariske Mr. T, der stadig huserer som kult-ikon den dag i dag.

MacGyver 1985 - 1992
Verdens vel nok mest fingernemme helt, MacGyver spillet af Richard Dean Anderson, kom til verden i 1985, og skræmmende nok holdt serien om den våbenfornægtende hverdagshelt i hele syv sæsoner. MacGyver vil altid blive husket for sit ufatteligt tørre bundesligehår og sin evne til at konstruere alverdens fælder og dødsmaskiner ud af to elastikker og tre papirclips.

Magnum, P.I. 1980 - 1988
Magnum P.I. var en anden af firsernes helt store serier. Omdrejningspunktet var privatdetektiven Magnum - spillet af Tom Selleck - der levede noget nær en drømmetilværelse: Han arbejdede kun, når han selv ville, havde ubegrænset adgang til en Ferrari 308 GTS, et minikøleskab med en tilsyneladende endeløs forsyning af fiktive Coops øl og var altid omgivet af smukke kvinder.

Dempsey and Makepeace 1984 - 1986
Dempsey and Makepeace udmærker sig ved at være den eneste britiske politiserie på listen. Serien var bygget op omkring det umage par Dempsey og Makepeace, der skulle forestille at være to politidetektiver med meget forskellige baggrunde. Harriet Makepeace (Glynis Barber) var den elegante, engelske adelskvinde med Makepeace (Michael Brandon) som sit streetsmarte og irriterende modstykke.

De Heldige Helte (Moonlighting) 1985 - 1989
Et andet umage makkerpar fandt man i Bruce Willis og Cybill Shepherd, der spillede de konstant uenige privatdetektiver i den amerikanske serie Moonlighting. En serie som af uransagelige årsager fik den danske titel De Heldige Helte. Kombinationen af spænding, drama og komedie gjorde serien til et kæmpe hit og kickstartede samtidig de to skuespilleres karriere på det store lærred.

21 Jump Street 1987 - 1991
I slutfirserne kunne man (blandt andre) se en ung Johnny Depp spille med i 21 Jump Street, der omhandlede en gruppe meget unge undercover-politifolk, som opklarede forbrydelser på gymnasier og universiteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Annonce