Annonce
Aarhus

Her er Alternativets nye spidskandidat i Østjylland

54-årige Torsten Gejl fra Djursland tager over som spidskandidat for Alternativet i Østjyllands Storkreds Efter Josefine Fock. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

54-årige Torsten Gejl er ny spidskandidat for Alternativet i Østjyllands Storkreds efter Josefine Focks farvel til politik.

Annonce

AARHUS: Alternativet har nu sat navn på den profil, der skal afløse Josefine Fock som spidskandidat i Østjyllands Storkreds til næste folketingsvalg.

Josefine Fock, der i 2015 blev stemt i Folketinget med 3.775 personlige stemmer, har siden været en af Alternativets mest markante skikkelser på Christiansborg. Men i september meldte hun imidlertid ud, at hun havde tænkt sig at forlade politik og Christiansborg til fordel for en direktør-stilling i Dansk Flygtningehjælp.

Manden, der skal forsøge at udfylde hendes sko, blev valgt på et opstillingsmøde i torsdags. Han hedder Torsten Gejl, er 54 år og bosiddende i Sdr. kastrup på Djursland. Og så sidder han allerede i Folketinget for Alternativet.

- Jeg er kommet hjem. Jeg er født og opvokset i Aarhus og bor på Djursland. Jeg glæder mig til at gå forrest i et fantastisk kandidatfelt i Østjylland. Vi skal på gaden og tale bæredygtig omstilling på alle tre bundlinjer med østjyderne. Med ny politisk kultur, siger Torsten Gejl.

Foruden Torsten Gejl valgte Alternativet yderligere fire nye folketingskandidater: Line Aaen (Ebeltoft), Birgitte Kehler Holst (København), Nilas Bay-Foged (København) og Rasmus Foged (Aarhus).

- Vi har nu det hold, der stiller op til det kommende folketingsvalg for Alternativet i Østjylland. Det er et stærkt hold med mange forskellige kompetencer, siger forperson for Alternativet i Storkreds Østjylland, Sandra Bjerre Nielsen.

Alternativet har sideordnet opstilling, så det er kandidaternes personlige stemmetal, der bestemmer, hvem der bliver valgt.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce