Annonce
Erhverv

Her er de 10 største overskud i Odder - og på Samsø

Dinel A/S landede seneste regnskab med et plus på 56 mio. kroner før skat. Pressefoto

El-selskab topper listen af de 10 mest succesfulde virksomheder i Odder Kommune målt på bundlinjen før skat i seneste regnskabsår. Det viser en opgørelse som den digitale platform Ownr har lavet for Erhverv+.

ODDER/SAMSØ: 56 mio. kroner.

Så stort overskud kunne Dinel A/S, der er en del af AURA-koncernen og som distribuerer elektricitet i Østjylland, notere sig i overskud før skat i det seneste regnskabsår. Og dermed topper selskabet med adresse på Knudminde 10 i Odder med stor afstand ned til nummer to listen over de driftsvirksomheder, som har præseteret det største overskud i Odder Kommune i det seneste årsregnskab, selv om der er tale om en mindre tilbagegang sammenlignet med året før.

Dinel A/S dækker et geografisk område fra Hinnerup i nord til Ry i vest, Horsens Fjord i syd og Norsminde i øst. Selskabet råder over mere end 100.000 målere og dermed netkunder i området.

Nummer to i Odder er maskinproducenten System TM A/S med godt 25 mio. kroner på plussiden før skat. Her er der modsat Dinel tale om en fremgang i resultatet.

Herefter følger Hfe Ejendomme A/S med 19 mio. kroner og Frederiksborg Ejendomsinvest ApS med knap 16 mio. kroner som udlejer henholdsvis boliger og erhvervsejendomme. I de første tilfælde er der dog tale om, at resultatet er positivt påvirket med 17 mio. kroner som følge af værdiregulering af investeringsejendomme.

Annonce

Top-10 Odder

Det fortæller tallene

I denne top 10 har vi valgt at fokusere på de 10 bedste driftsvirksomheder, målt på deres resultat før skat i seneste årsregnskab. Med andre ord, har vi sorteret holding- og andre investeringsvirksomheder fra, hvis resultat i overvejende grad kommer fra tilknyttede og associerede virksomheder.

Koncernresultater er ligeledes sorteret fra, hvorved der kun ses på de enkelte virksomheders resultat.

Resultat før skat i seneste regnskab i t. kr. (året før):

Dinel A/S, Odder 56.113 (60.272)

System TM A/S, Odder 25.302 (22.785) afsluttet juni 2018

Hfe Ejendomme A/S, Odder 19.118 (5.273)

Frederiksborg Ejendomsinvest ApS, Odder 15.678 (12.741)

Hydraulico Tech A/S, Odder 7.542 (3.410)

Protruck A/S, Odder 7.159 (4.513)

Østerskovgård Sp ApS, Hundslund 7.153 (3.733)

TBC Ingredients ApS, Odder 6.930 (5.939)

Narayanananda Universal Yoga Trust Danmark, Odder 6.675 (5.042)

Zünd Skandinavien, Odder 6.478 (6.601)

(Regnskabet er lukket 31. december 2017, hvor intet andet er nævnt)

Kilde: Ownr

Syltefabrik fører an

På Samsø tager øens syltefabrik førstepladsen med knap fem mio. kroner foran optikervirksomheden Exam Vision ApS, som lukkede senest regnskab med et overskud på små fire mio. kroner.

Endelig er turismeerhvervet repræsenteret på tredjepladsen ved Samsø Feriehusudlejning ApS med godt tre mio. kroner i resultat før skat.

Ownr

Ownr.dk er et nyt dansk opslagsværk over danske virksomheder og virksomhedsejere etableret i 2014 og med en målsætning om at blive en international platform.

Ownrs opslagsværk kaldet "udforsk" er gratis og giver via unikke værktøjer brugerne mulighed for med få klik at opnå dyb indsigt i de virksomheder og virksomhedsejere, som interesser den enkelte bruger. Det er også muligt at se koncerndiagrammer, tidslinjer, strukturerede regnskabstal, ledelses- og ejerhistoriker mm. Platformen er i stadig udvikling, og der tilføjes løbende nye værktøjer og features.

Ownr er ejet og drevet af Frederik Friche, Jesper Krogh Støttrup, Thomas Frost og Mick Stjernelykke. Jesper og Frederik er advokater og indehavere af den digitale advokatvirksomhed NEMADVOKAT. Thomas og Mick har til sammen arbejdet 30 år med teknologi, opbygning af hjemmesider og digitale platforme.

Top-10 Samsø

Resultat før skat i seneste regnskab i t. kr. (året før):

Samsø Syltefabrik A/S 4.721 (3.194)

Exam Vision ApS 3.734 (2.265)

Samsø Feriehusudlejning ApS 3.289 (2.816)

Kay-Jay ApS 2.647 (3.838)

Samsø Redningskorps ApS 2.247 (2.503) afsluttet juni 2018

Samsø Godstransport ApS 2.233 (712) afsluttet september 2017

Tranebjerg Tømrer- og Snedkerforretning A/S 1.475 (1.796) afsluttet juni 2018

Bager & Co. ApS 1.134 (-2.510) afsluttet september 2017

Brdr. Stjerne K/S, Samsø VVS og Energi 1.114 (1.111) afsluttet september 2017

Helmer's Vognmandsforretning og Containertransport ApS 1.052 (1.533) afsluttet juni 2017

(Regnskabet er lukket 31. december 2017, hvor intet andet er nævnt)

Kilde: Ownr

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce