Annonce
Aarhus

Her er de: 11 østjyder blandt landets 100 rigeste

Ingen kommer i nærheden af LEGO-familien, men 11 østjyder er med på listen over landets 100 rigeste. Heriblandt to i top 4.

Annonce

Landets rigeste

ØSTJYLLAND: Hvert år laver Berlingske.dk en liste over de 100 mest velhavende familier i Danmark.

En liste der plejer at have et stort østjysk aftryk. Sådan er det også i år, hvor i alt 11 østjyske enkeltpersoner eller familier er med på de rigeste liste. Vi har pillet de 11 ud fra den fulde liste og rangeret dem nedenfor.

11: De Linde - 1,5 milliarder

Mogens de Linde (billedet) og tvillingebror Olav de Linde er atter at finde på listen. Foto: Henning Bagger

De Linde Holding havde i 2017 et overskud på knap en halv milliard, og med en samlet formue på 1,5 milliarder kroner, lander familien de Linde på en samlet 78. plads over de mest velhavende i landet.

De to tvillingebrødre Mogens og Olav de Linde startede oprindeligt virksomheden sammen, men siden har de århusianske brødre delt aktiviteterne mellem sig.

10: Jørn Tækker - 1,6 milliarder

Jørn Tækker kravler op ad listen efter store ejendomssalg. Foto: Axel Schütt

Den århusianske ejendomsudvikler Jørn Tækker stiftede virksomheden Tækkersminde for 21 år siden.

Med ejendomssalg på 2,8 milliarder kroner i det seneste regnskabsår og køb af ejendomme for en halv milliard kroner, ryger manden bag bydelen Nye med på årets liste på en 75. plads.

9: Michael Holm og familien - 1,8 milliarder

Stifter af Systematic, Michael Holm. Foto: Kim Haugaard

Michael Holm stiftede for 33 år siden virksomheden Systematic, der har hovedsæde på Søren Frichs Vej i Aarhus.

Og det går glimrende.

Systematic havde en stigning i omsætning med hele 63 procent, og indtjeningen blev mere end femdoblet i seneste regnskabsår, blandt andet på grund af en milliardordre til det amerikanske forsvar, der sender Michael Holm og familie ind på en samlet 64. plads.

8: Familien Lindberg - 1,9 milliarder

Optiker Poul Jørn Lindberg fik i 2011 ridderkorset. Han stiftede brillevirksomheden Lindberg, der i dag drives af familien. Foto: Bjarne Løthcke/Scanpix 2011

Den familieejede koncern Lindberg blev etableret for 45 år siden, og siden har familien skabt en formue på brillestel. 2017 bød på et overskud på lidt over 100 millioner kroner og den samlede formue på 1,9 milliarder kroner placerer familien på en samlet 59. plads.

7: Ib Nymark Hegelund - 3,2 milliarder

I 2011 flyttede Ib Nymark Hegelund sit selskab Imbtech og sig selv til Luganosøen i Schweiz. Foto: Iris/Scanpix

Enzymkongen fra Lystrup, Ib Nymark Hegelund, skabte sin formue på sin enzymvirksomhed, men bor nu i Schweiz, hvorfra han har øget sin formue via større ejendomssalg.

2016 stod i store tab for Ib Nymark Hegelund, som efter et godt 2017 dog kan kravle op på en samlet 37. plads med en formue på 3,2 milliarder kroner.

6: Thorkil Svendsen Andersen - 3,8 milliarder

Thorkild Svendsen Andersen, stifter af Frode Laursen. Foto: Rene Lykke Sørensen

Den østjyske rigmand Thorkil Svendsen Andersen har skabt sin formue på logistik og transportvirksomheden Frode Laursen. Fremgang i 2017 sender ham ind på en samlet 32. plads.

Ejermæssigt har han for flere år siden overdraget 40 procent af firmaet til hver af sine to døtre, mens han selv har beholdt 20 procent.

5: Peter Bohnsen - 4,1 milliarder

Peter Bohnsen. Foto fra 2005: Kim Haugaard

På 30-pladsen finder vi århusianske Peter Bohnsen og hans familie, hvis formue på 4,1 milliarder kroner bygger på salget af Peter Bohnsens halvdel af rederiet Unifeeder for 11 år siden.

4: Familien Due Jensen - 4,3 milliarder

Stifter af Grundfos, Niels Due Jensen. Foto: Morten Dueholm

På pladsen lige over Peter Bohnsen finder vi familien Due Jensen, der står bag Grundfos i Bjerringbro.

Virksomhedens omsætning steg sidste år med én milliard til 25,6 milliarder samlet. Formuen på 4,3 milliarder sender familien ind på en samlet 29. plads over de rigeste i landet.

3: Henrik Lind - 4,9 milliarder

Henrik Lind har tjent sin formue på Danske Commodities, som han fornyligt solgte. Foto: Jens Thaysen

Henrik Lind har skabt sin formue på virksomheden Danske Commodities, som han har solgt til norske Equinor for omkring tre milliarder kroner.

Den store fremgang i indtjening har sendt den århusianske rigmand et godt stykke op ad listen, 26 pladser i alt, så han kommer på en samlet 23. plads over de rigeste i landet.

2: Lars Larsen - 35,1 milliarder

Lars Larsen er stadig blandt de allerrigeste i Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Godt halvdelen af den østjyske mangemilliardær Lars Larsens formue er placeret i Jysk Holding, der har hovedkvarter i Brabrand.

Et godt år med øget prissætning og indtjening betyder, at han i år kan lægge mere end syv milliarder kroner til formuen, så den i dag er på 35,1 milliarder, hvilket gør ham til landets 4. rigeste.

1: Familien Holch Povlsen - 51,1 milliarder

Anders Holch Povlsen og familien bag Bestseller-koncernen er røget en plads ned fra 2017, men er stadig landets tredjerigeste. Pressebillede: Bestseller

Familien Holch Povlsen er med afstand den rigeste i Østjylland og den tredje rigeste i hele landet.

Bestseller-koncernen sikrede familien en øget formue på 11 milliarder kroner det seneste år, men alligevel må Holch Povlsen se sig overhalet af familien bag Coloplast, Louis-Hansen, der nu indtager 2. pladsen på listen.

Størstedelen af familiens formue er ejet af anden generation, Anders Holch Povlsen, der fornyligt fik stor omtale for sin projektdrøm om at bygge Europas højeste højhus på 320 meter i Brande.

Den med afstand rigeste familie i Danmark er stadig familien Kirk Kristensen, der står bag LEGO, og som i den seneste optælling er god for 135 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stigning lægger pres på universitetshospitalet: Supersygehus inddrager sengepladser til corona-smittede

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

AGF

Jesper Juelsgård har ventet næsten ét år på en startplads: Får han endelig chancen igen mod OB søndag?

Annonce