Annonce
Aarhus

Her er de nye flyruter fra Aarhus Lufthavn

Foto: Henning Bagger/Scanpix

ØSTJYLLAND: SAS satser markant på Aarhus Lufthavn, fremgik det af et pressemøde i lufthavnen torsdag.

Østjyderne får nu nye, direkte afgange til Oslo, Stockholm og München. Samtidig starter SAS i sommeren 2018 nye sæsonruter til Mallorca, Malaga samt Split i Kroatien.

Endelig øges kapaciteten med 20 procent på indenrigsruten til København. Mens der i dag flyves otte daglige dobbeltture mellem landets to største byer, øges det tal fremover til 10.

- Det her er en stor satsning for SAS sammen med Aarhus Airport, og satsningen er med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus, sagde Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, på pressemødet torsdag.

Bestyrelsesformand Torben Boldsen forklarede, hvorfor SAS har valgt at satse på lufthavnen i Tirstrup.

- For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger, sagde han på pressemødet.

Annonce

Stor dag

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) så også glad ud på mødet.

- Det er en ret stor dag. Det her er godt for østjyderne, det er godt for virksomhederne og det er naturligvis godt for Aarhus Lufthavn, sagde han.

Til sidst i sin præsentation af satsningen løftede koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, også sløret for et nyt tiltag: At specialtilbud på internationale afgange fra Københavns Lufthavn også kommer til at gælde i Aarhus. Det vil altså sige, at hvis der eksempelvis er tilbud på et fly fra København til Hong Kong, så betaler SAS ekstraudgiften på flyveturen fra Aarhus til København.

- Det er en stor satsning, også for et selskab som os. Men det er blandt andet også derfor, at vi gennemfører utallige spareprogrammer - det er for også at kunne gøre sådan noget som det her, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce