Annonce
Aarhus

Her er de smukkeste ejendomme i Aarhus

To butiksfacader og tre ejendomme får præmier for god kvalitet.

Hvert år deler Aarhus Kommune rundhåndet ud med præmier til iderige ejere af butiksfacader og villaer for at skærpe århusianernes interesse for netop at modernisere deres bygninger - med tænksom og nænsom hånd.

Annonce

I år præmieres butiksfacaderne Åboulevarden 43-53 og Nørre Alle 24-26. Præmierne til ejendommene går i år til Albert Naurs Vej 20A, Hans Hartvig Seedoffs Stræde 16A-B og til Skovbrynet 3.

»Jeg er glad for, at vi på denne måde kan præmiere, når byens arkitektoniske kvaliteter fremhæves. Vi sætter pris på den indsats, som ejere og arkitekter har ydet for at skabe en bedre og smukkere by. I år er der stor bredde i de projekter, vi hædrer, fra en lille stråtækt ejendom til den store byejendom med et fokus på energirenovering. Et godt eksempel på byens fortætning, der understreger byens puls, identitet og sammenhængskraft,« siger Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

Rådmanden overrækker, ved en lille højtidelighed i Byrådssalen på Aarhus Rådhus tirsdag 17. februar kl. 14.00, præmier og diplomer til ejere af ejendomme, som ved modernisering har højnet byarkitekturen.

»Dette års præmieringer har alle truffet enkle og klare arkitektoniske valg. De udvalgte projekter viser, hvordan det er muligt at forny byen gennem opgradering af tidligere udtjente bygninger - med respekt for den eksisterende kulturarv og byens særlige kulturmiljøer - samt at energirenovere og tilføje,« siger stadsarkitekt Stephen Willacy.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Annonce