Annonce
Aarhus

Her er de unges nye Aarhus-borgmester

<p>Byens nye ungeborgmester Yassine Lamrani Alaoui fra Skovvangsskolen i midten flankeret af sine viceborgmestre, Ester Ansbjerg fra Vorrevangskolen og Rasmus Højer fra Gammelgårdsskolen. Foto: Tobias Mørch, ÅUF</p>

Unge-byrådet har valgt Yassinne Lamrani Alaoui fra Skovvangsskolen og vil sætte fokus på udsatte unge i Aarhus.

Byens nye borgmester hedder Yassine Lamrani Alaoui.

Annonce
<p>Hele det nye børn- og unge-byråd samlet til sit første møde torsdag, hvor det valgte ny borgmester og besluttede at sætte fokus på udsatte unges situation i Aarhus. Foto: Tobias Mørch, ÅUF</p>

Han går på Skovvangskolen og blev torsdag af det nyvalgte børn- og unge-byråd valgt som børn- og unge borgmester.

Med sig i lederskabet får han to viceborgmestre - Rasmus Højer fra Gammelgårdsskolen og Ester Ansbjerg fra Vorrevangsskolen.

»Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og sammen med resten af ungebyrådet sørge for, at alle kommer til at høre, hvad ungebyrådet har at sige« siger Yassine Lamrani Alaoui.

En af de ting, han vil fokusere på, er mere fællesskab på tværs af skoler for at skabe en bedre ungekultur i Aarhus.

»Jeg tror det er vigtigt, at man møder nogle mennesker, der ikke er præcis som en selv. Det er med til at udvikle en som menneske, når man får forskellige inputs fra forskellige mennesker« siger Yassine Lamrani Alaoui.

Mest af alt glæder den nye borgmester sig dog til arbejdet med det nyvalgte Ungebyråd:

»Når jeg kigger rundt i salen, kan jeg se, at der er mange dygtige unge med masser af gode idéer. Jeg vil gøre mit til, at vi får sat skub i ungebyrådet og gennemfører vores visioner for Aarhus,« siger han.

På sit første møde besluttede unge-byrådet i øvrigt, at det på sine næste møder vil have særligt fokus på udsatte unge.

Unge-byrådet er valgt for en et-årig periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce