Annonce
Østjylland

Her er der hjælp at hente: Mange foreninger støtter, så børn kan 'gå til' noget

Mange foreninger tilbyder støtte til børn og unge i Randers, der mangler penge og udstyr for at kunne deltage i fritidsaktiviteter. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Randers: Forleden skrev avisen om den lokale afdeling af foreningen Broen, der støtter børn og unge, så de kan gå til en fritidsaktivitet.

Ida Filskov, der er sekretær og fundraiser i Red Barnet Randers, gør opmærksom på, at der også er mange andre muligheder for at få hjælp, både økonomisk og praktisk, hvis et barn har brug for hjælp til at deltage i foreningsaktiviteter, fordi familien ikke selv har mulighed for at skaffe midlerne. Og det er vigtigt at slå fast netop nu, mener Ida Filskov, for netop i disse dage er der sidste frist for tilmelding til diverse fritidsaktiviteter.

At gå til en aktivitet er vigtigt for børn og unge, fordi det giver dem mulighed for at blive en del af fællesskabet og knytte venskaber. Derfor byder mange foreninger ind med støtte, så alle børn får en chance for en aktiv fritid sammen med andre.

Børnenes Kontor yder støtte på op til 1000 kroner til betaling af kontingent i en forening. Broen yder støtte til kontingent, udstyr og eventuelt transport. Randers FC yder økonomisk støtte til betaling af kontingent, fodboldudstyr og fodboldskoler til børn og unge under 18 år.

Annonce

Ingen fritidspas i Randers

Red Barnet hjælper økonomisk dårligt stillede børn og unge med at finansiere fritidsinteresser gennem "Glad Fritid Puljen". Støtten udgør højest 2000 kroner om året og gives til kontingent og/eller udstyr. Danmarks Idrætsforbund yder økonomisk støtte til betaling af kontingent via puljen "Idræt for alle børn".

Dansk Flygtningehjælp har en fritidspulje, der yder økonomisk støtte til betaling af kontingent med op til 1000 kroner årligt. For at modtage støtte, skal mindst én af barnets forældre modtage integrationsydelse, eller barnet skal være uledsaget flygtning.

Børnesagens Fællesråd yder støtte til betaling af kontingent. Støtten gives til børn og unge under 18 år, hvis forælder eller værge er eneforsørger, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller anden lav ydelse.

Støtte skal søges af enten forældre eller værge, eller den forening, barnet eller den unge ønsker at være aktiv i.

I Bysekretariatet på Flyvervej kan man afhente brugt tøj og udstyr til fritidsaktiviteter i sportsskabet "Genbrugssport". Det er enten uafhentede glemte ting fra de kommunale haller eller tøj og udstyr, der er doneret til formålet.

Har du selv idrætstøj og sportsudstyr, du ikke bruger mere, er "Genbrugssport" også en mulighed for at komme af med dette. Der mangler typisk gymnastiktøj til piger, svømmedragter, ridetøj, svømmebriller, badmintonketchere, fodboldstøvler og benskinner til fodbold. Det kan afleveres i Bysekretariatet.

Randers er en af de 40 kommuner, der ikke udsteder et fritidspas, i modsætning til 58 andre kommuner.

På kommunens hjemmeside kan man læse om de foreninger og organisationer, der yder hjælp og støtte til fritidsaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce