Annonce
Aarhus

»Her er der ingen, der bliver mobbet«

<p>Marie-Louise Borg Lovring (tv) og Kathrine Ruth Cochran Bech (th) er rigtig glade for at gå på Skt. Knuds Skole, som netop er blevet kåret til Danmarks bedste anti-mobbeskole. Foto: Jens Thaysen</p>

To elever fortæller, hvordan konflikter bliver løst på Skt. Knuds Skole.

Er der nogen, der bliver mobbet på jeres skole?

Svaret fra de to elever på Skt. Knuds Skole kommer prompte.

»Nej, her er der ingen, der bliver mobbet,« siger Marie-Louise Borg Lovring, som går i 7. klasse.

Ved siden af hende sidder Kathrine Ruth Cochran Bech fra 4. klasse - hun er helt enig.

»Jeg har gået på skolen siden børnehaveklassen, og jeg har aldrig set eller hørt, at nogen er blevet mobbet her,« siger hun.

Begge piger er rigtig glade for at gå på skolen, og de fortæller, hvordan mobning forebygges, og hvordan konflikter håndteres.

»Min veninde og jeg havde et skænderi, og så gik vi hen til læreren og sagde det. Mens de andre i klassen arbejdede videre, gik vi udenfor, og sammen med læreren talte vi om det. Vi sagde undskyld til hinanden, og vi har været gode venner lige siden,« fortæller Kathrine Ruth Cochran Bech.

Pigerne synes, at det er en god måde at løse tingene på, for på den måde varer problemerne ikke så længe.

Annonce

Pigefnidder

Sidste år begyndte Marie-Louise Borg Lovring i en ny 7. klasse på Skt. Knuds Skole, hvor alle elever kom fra forskellige skoler, og ingen kendte hinanden i forvejen.

»Vi havde et forløb sammen med lærerne, hvor alle fortalte, hvad de havde oplevet på andre skoler. Der var nogle af eleverne, der havde været udsat for virkelig grov mobning, og vi talte om, hvordan vi syntes, det skulle være her, så ingen blev mobbet igen. Det er måske en af grundene til, at vi har sådan en hyggelig klasse,« fortæller Marie-Louise Borg Lovring.

Selvom det går godt, har hun også oplevet splid i pigegruppen.

»Det var sådan noget rigtig pigefnidder, så vi tog fat i vores lærer i Klassen Tid. Så fik vi talt sammen. Vi lyttede til hinandens meninger og følelser, og det var rart,« lyder det fra Marie-Louise Borg Lovring.

Pigerne mener, at fordi dialogen bliver taget med det samme, undgår man at tingene udvikler sig. De to elever fra Danmarks bedste anti-mobbeskole giver deres råd til, hvordan man undgår mobning.

»Det gælder om at forebygge. Få talt om tingene, inden det løber af sporet,« siger Marie-Louise Borg Lovring.

Og hvis uheldet er ude, skal man reagere med det samme.

»Hvis man ser nogen, der bliver mobbet, skal man ikke bare stå og se på. Man skal tage fat i en lærer - for mobning skal stoppes,« lyder fra Kathrine Ruth Cochran Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Navne

Ny medarbejder i Djurslands Bank

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce