x
Annonce
Aarhus

»Her er der ingen, der bliver mobbet«

<p>Marie-Louise Borg Lovring (tv) og Kathrine Ruth Cochran Bech (th) er rigtig glade for at gå på Skt. Knuds Skole, som netop er blevet kåret til Danmarks bedste anti-mobbeskole. Foto: Jens Thaysen</p>

To elever fortæller, hvordan konflikter bliver løst på Skt. Knuds Skole.

Er der nogen, der bliver mobbet på jeres skole?

Annonce

Svaret fra de to elever på Skt. Knuds Skole kommer prompte.

»Nej, her er der ingen, der bliver mobbet,« siger Marie-Louise Borg Lovring, som går i 7. klasse.

Ved siden af hende sidder Kathrine Ruth Cochran Bech fra 4. klasse - hun er helt enig.

»Jeg har gået på skolen siden børnehaveklassen, og jeg har aldrig set eller hørt, at nogen er blevet mobbet her,« siger hun.

Begge piger er rigtig glade for at gå på skolen, og de fortæller, hvordan mobning forebygges, og hvordan konflikter håndteres.

»Min veninde og jeg havde et skænderi, og så gik vi hen til læreren og sagde det. Mens de andre i klassen arbejdede videre, gik vi udenfor, og sammen med læreren talte vi om det. Vi sagde undskyld til hinanden, og vi har været gode venner lige siden,« fortæller Kathrine Ruth Cochran Bech.

Pigerne synes, at det er en god måde at løse tingene på, for på den måde varer problemerne ikke så længe.

Pigefnidder

Sidste år begyndte Marie-Louise Borg Lovring i en ny 7. klasse på Skt. Knuds Skole, hvor alle elever kom fra forskellige skoler, og ingen kendte hinanden i forvejen.

»Vi havde et forløb sammen med lærerne, hvor alle fortalte, hvad de havde oplevet på andre skoler. Der var nogle af eleverne, der havde været udsat for virkelig grov mobning, og vi talte om, hvordan vi syntes, det skulle være her, så ingen blev mobbet igen. Det er måske en af grundene til, at vi har sådan en hyggelig klasse,« fortæller Marie-Louise Borg Lovring.

Selvom det går godt, har hun også oplevet splid i pigegruppen.

»Det var sådan noget rigtig pigefnidder, så vi tog fat i vores lærer i Klassen Tid. Så fik vi talt sammen. Vi lyttede til hinandens meninger og følelser, og det var rart,« lyder det fra Marie-Louise Borg Lovring.

Pigerne mener, at fordi dialogen bliver taget med det samme, undgår man at tingene udvikler sig. De to elever fra Danmarks bedste anti-mobbeskole giver deres råd til, hvordan man undgår mobning.

»Det gælder om at forebygge. Få talt om tingene, inden det løber af sporet,« siger Marie-Louise Borg Lovring.

Og hvis uheldet er ude, skal man reagere med det samme.

»Hvis man ser nogen, der bliver mobbet, skal man ikke bare stå og se på. Man skal tage fat i en lærer - for mobning skal stoppes,« lyder fra Kathrine Ruth Cochran Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce