Annonce
Østjylland

Her er der kun én ting på programmet: At uddele årlig hjælp til udsatte i Randers

Formand for Randers Menighedsplejes Legatfond, Steen Uhre Knudsen, forventer måske lidt flere ansøgere i år på grund af coronaen, men ellers er hjælpearbejdet ikke påvirket af pandemien. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Menighedsplejes Legatfond yder hjælp til familier og enlige med børn i seks af byens sogne.
Annonce

Randers: Da Randers Menighedsplejes Legatfond kun har én aktivitet, nemlig den årlige uddeling af hjælp til familier og enlige med børn, har årets Corona-nedlukninger og restriktioner ikke haft nogen indvirkning på fondens virke, og får det næppe nævneværdigt ifølge formanden for Randers Menighedsplejes Legatfond, sognepræst i Skt. Andreas Kirke, Steen Uhre Knudsen.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Randers Menighedsplejes Legatfond er en selvstændig forening i forhold til Folkekirken, men knyttet til seks randrusianske sogne, nemlig Sct. Mortens, Sct. Peders, Skt. Andreas, Sct. Clemens, Dronningborg og Enghøj. Hvert sogn er repræsenteret i bestyrelsen med en præst og et menighedsrådsmedlem.

Annonce

Økonomisk håndsrækning

Hvert år i december samles bestyrelsen for at dele de midler, som legatfonden har til rådighed. Julehjælpen uddeles i form af kontanter, gavekort eller rekvisitioner, og formålet er at give en lille økonomisk håndsrækning til enlige med børn eller par med børn i de seks sogne, der har meget få midler til at holde jul for.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

- Midlerne fordeles lokalt blandt ansøgerne i de enkelte sogne af sognets medlemmer i bestyrelsen, måske suppleret af et par andre, for eksempel medlemmer af det lokale menighedsråd eller af menighedsplejen. Hjælpen omfatter over 600 personer, og der skelnes ikke til ansøgernes tro, fortæller Steen Uhre Knudsen.

- Beløbene, der er til rådighed i hvert sogn, er forskellig. De fleste penge fordeles i Skt. Andreas Sogn, hvor der er mange på overførselsindkomst. Men i alle sogne prioriteres børnene højt, enten enlige eller familier med mindreårige børn. Hjælpen gives udelukkende efter økonomiske og sociale kriterier og efter antallet af børn i hver familie. Enlige kan dog også komme i betragtning, hvis deres behov vurderes at være alvorligt nok, konstaterer Steen Uhre Knudsen.

Annonce

Historie tilbage til 1881

I legatfonden står der fra tidligere tider en beskeden hovedstol, hvoraf bestyrelsen hvert år tager renterne og lidt mere til julehjælpen. I 2018, hvor Randers Menighedsplejes Legatfond endnu ikke fik del i Randers Julehjælp, havde bestyrelsen samlet 25.000 kroner at dele ud af. Sidste år, hvor legatfonden fik del i Randers Julehjælp, blev der uddelt 33.000 kroner til 657 personer.

- Det er jo ikke meget i forhold til alle vore ansøgninger om julehjælp. Vi forventer samme antal ansøgere, måske lidt flere, i år på grund af Coronaen, men ellers er vores hjælpearbejde ikke påvirket af pandemien, konstaterer Steen Uhre Knudsen, der ser en større fare i det lange løb.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

- Indtil vi blev en del af Randers Julehjælp blev den kapital, som vi har at hjælpe med, mere og mere udhulet, da vi måtte tære på kapitalen. Vi er derfor meget glade for, at vi igen i år får del i Randers Julehjælp, fastslår Steen Uhre Knudsen.

Randers Menighedsplejes Legatfond kan føre sin historie tilbage til 1881, hvor den private forening Stefansforening blev stiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce