Annonce
Debat

Her er dokumentationen, Bendix

Karsten Hønge

Hetz: Direktør for TV Syd, Betina Bendix, beder om dokumentation for, at stationen i tæt samarbejde med Bios bidrog til hetz mod politikere som jeg selv, der fuldt berettiget stillede kritiske spørgsmål til regionen og det hollandske firma. Jamen, det er let. Jeg henviser bare til TV 2 Fyn. Da det gik op for den fynske tv-station, at de uden tilstrækkelig research havde videreformidlet en uholdbar Bios-historie født hos TV Syd, rettede de op på skaden.

De gik i fælden i første omgang, men følte et professionelt ansvar for senere, da sandheden gik op for dem, at rede trådene ud.

På Fyn har tv-journalisterne åbenbart højere selvrespekt og mere solide faglige standarder. De bragte et indslag, hvor den rette sammenhæng om valgstøtten fra den faglige klub, Reddernes Landsklub, til valgkampen. Fra starten har der været fuldstændig åbenhed omkring valgstøtten, som i øvrigt kom længe efter, at jeg stillede kritiske spørgsmål til regionen og Bios.

TV Syd lod som om, at de selv havde gravet skumle informationer frem, selv om de kom fra mig selv. De fortalte heller ikke, at mellemmanden til oplysningerne var selveste Bios-direktør Morten Hansen og hans kone Mette Egeroth.

Direktør Betina Bendix påberåber sig Gud-hjælpe-mig fine værdier som "gennemsigtighed", alt imens TV Syd skjuler sammenhængene, og manipulerer videre. Station og direktør går i samme fodspor som de kommunikationsbureauer som har været fremme på de seneste. Jeg har for længe siden, både mundtligt og skriftligt, orienteret en journalist ved TV Syd om sagens sammenhæng. Stationen har aldrig løftet en finger, en telefon eller sit ansvar.

Morten Hansen og konen løb om hjørner med offentligheden, og brugte bl.a. TV Syd. I stedet for faglig journalistisk refleksion lægger direktør Betina Bendix nye lag af fordrejninger ind. Trist. Falcks fuldstændig uacceptable, umoralske og sikkert også ulovlige opførsel begrunder eller forsvarer ikke at andre manipulerer, hverken Bios eller TV Syd.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce