Annonce
Aarhus

Her er hjælp, når børn mister en forælder

De tre bag materialet. Fra venstre lærer Carsten Møller, Odder, lærer Hardisty Olesen, Århus , og kunstner Niels Rahbæk, Århus. Pr-foto
Små film skal bringe børn og voksne sammen om sorg ved dødsfald.
Annonce

AARHUS: Tre østjyder synes, der mangler materiale til børn, som mister en forælder. Derfor er de nu med projektet "Da Bo mistede sin far" klar til at hjælpe børnene gennem sorgen.

- 2.000 børn i Danmark mister hvert år deres far eller mor og oplever modløshed og dyb sorg. Hvis det ikke bearbejdes, kan det have store konsekvenser i form af psykiske mén på kort og langt sigt. Derfor har vi lavet materialet, siger kunstneren Niels Rahbæk, en af de tre bag initiativet.

- Et barn, der mister sin far eller mor, står i en utryg og uvant situation. Livet har taget en ny drejning, og det indre følelsesliv er i oprør. Ingen børn kan pr. automatik mestre den situation. Derfor er det afgørende, at der er voksne omkring barnet. Men mange voksne føler sig ikke klædt på til at tale med børn om sorg. Derfor har vi skabt samtaleredskabet ”Da Bo mistede sin far”, fortæller Carsten Møller, en af de tre projektmagere.

Projektet stiller en række værktøjer til rådighed for alle, som møder børn i sorg. Det kan være lærere, sygeplejersker, pædagoger, præster og forældre. Materialet vil ligge frit tilgængeligt, og projektet er støttet af Smukfonden og Salling Fonden.

- Vi opstiller scenarier, for eksempel skal barnet se den afdøde? Skal man deltage i begravelsen? Hvad skal man være forberedt på, når man kommer i skole igen? Hvad siger man til sine venner og klassekammerater? Skal man deltage i en sorggruppe, forklarer Niels Rahbæk.

Materialerne er animationsfilm og små kortfilm.

- Når børn og voksne har viden om, at sorgen går man ind og ud af, bliver det lettere og mere legalt også at være glad, forklarer Louise Hardisty Olesen.

"Da Bo mistede sin far"

 • Bag projektet står:
  Louise Hardisty Olesen, Århus (Lærer, Livspilot og skaber af omsorgskassen.dk)
 • Niels Rahbæk, Århus (billedkunstner og skaber af FACE:IT)
 • Carsten Møller, Odder, (lærer, traumeterapeut, skaber af FACE:IT, mererobust.dk)
 • Bo er et samtaleværktøj til børn som har mistet - men i høj grad også en hjælp til de voksne
 • Bo henvender sig til børn fra 6 til 10 år, deres forældre og familie, pædagoger, lærere, sygeplejersker, hospiceansatte, læger, psykologer, terapeuter, sorggruppeledere mm.
 • Materialet ligger frit tilgængeligt på hjemmesiden og sociale medier, så det kan bruges, når behovet opstår.
 • www.dabomistedesinfar.dk
 • www.omsorgskassen.dk
 • www.mererobust.dk/face-it
 • www.facebook.com/dabomistedesinfar
 • www.instagram.com/dabomistedesinfar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Østjylland

Amerikanske tilstande i Odder

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Aarhus

Klasse på Viby Gymnasium sendt hjem for anden gang: Corona slår til igen

Annonce