x
Annonce
Aarhus

Her er hjælpende hænder: Velfærdskompagniet rykker ud

Poul-Erik Tindbæk er skoleonkel, og her er han med den folder, borgerne i Stavtrup får, så de nemt kan melde sig som frivillige. Foto: Hans Petersen
Frivillige samler sig. Lokalråd i Stavtrup laver folder og skaber en nem måde at melde sig på.

STAVTRUP: I Stavtrup har de blik for, hvor meget frivilligt arbejde betyder - både for dem, der yder det, og for dem, der har gavn af det. Derfor gør de nu en indsats for at få endnu flere med i det frivillige arbejde.

Et nyt initiativ bliver kaldt Stavtrup Medborgerskab. Her kan man melde sig, hvis man har lyst til at lave frivilligt arbejde. Og for at alle skal få øje på muligheden har Stavtrup Lokalråd lavet en 24 siders folder om det frivillige arbejde. Den bliver delt ud til alle 2500 husstande i Stavtrup, Ormslev og Åbo.

I folderen er portrætter med billede af og tekst om en snes af dem, der arbejder frivilligt, så læserne kan få indtryk af, hvad der bliver lavet.

- Den skal gøre folk opmærksom på, at hvis nogle har lyst til frivilligt arbejde, så er det nemt at melde sig til hos os, siger Poul-Erik Tindbæk, der er en af initiativtagerne. Han er 73 år og skoleonkel. Sammen med 11 andre besøger han Højvangskolen.

- Vi er skoleonkler og skoletanter og fordeler os hver for sig i klasserne fra 0. til 3 en gang om ugen. 25 elever er meget til én lærer, så vi giver en håndsrækning ved at tale med børnene og lege med dem, siger Poul-Erik Tindbæk, der har været projektleder i Aarhus Kommune.

- De frivillige er i alle aldersgrupper, ja selv nogle børn på tre år har været med til at samle affald langs fortove og veje. Mange er over 70, den ældste 80, fortæller Poul-Erik Tindbæk, der er 73 år.

- I Stavtrup har vi også generationsmøder, hvor børnehavernes børn møder de ældre, der får lidt liv inden for dørene, og det er godt for begge parter. Ofte er frivillige forældre, der selv har børn, for eksempel ved idræt og spejder, hvor deres egne børn deltager, siger Poul-Erik Tindbæk.

- Vi er et velfærdskompagni, der rykker ud, når der er brug for det. De fleste i alderen 70+ er jo friske og raske som aldrig før, så der er mange til at stå for udviklende voksenkontakt, og vi får også selv meget ud af det, siger Poul-Erik Tindbæk.

Meld dig her

Stavtrup Medborgerskab udsender tilbud om job som frivillig hver anden måned til dem, der har meldt sig på stedetdersamler@gmail.com.

Mere kan også læses på Stavtrupportalen og Stavtrups Facebookside.

Stavtrup Lokalråd har generalforsasmling 31. marts kl. 19.30 på Søholm

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce