Annonce
Debat

Her er ingen demokrati tilbage: Socialdemokratiet svigter vælgerne

Sjællandsgade 67 Aarhus. Morten Kyndrup og Dorthe Iversen. Foto: Jens Thaysen
Annonce

DEBAT: I øgadekvarteret har mange beboere længe kæmpet en kamp for at undgå et nyt byggeri på adressen Sølystgade 21-21B, hvor matriklen af bygherre ønskes bebygget 100 procent.

Byggeriet ligger i et område af øgadekvarteret, der er udpeget og optaget i kommuneplanen til vigtigt kulturmiljø. En godkendelse af byggeriet vil derfor være stik imod retningslinjer for byggeri i såvel kommuneplan som i den kommende helhedsplan for området.


Så bør Socialdemokratiet skifte navn og slette demokratiet i sit navn, for så sætter partiet jo reelt demokratiet ud af spil. Så er det jo Venstres politik, man efterlever, og ikke den politik, som man selv står for, og som vælgerne har stemt på.


Man vil nedrive en del af eksisterende bygning, der er noteret i Save-registreringen som bevaringsværdig (kommunens katalog over bevaringsværdige bygninger), man vil lave et (u)tilpasset nybyggeri, som ikke overholder bebyggelsesprocenter, ikke overholder krav til fælles opholdsarealer og parkering, man tager aftensollys fra alle baghaver ned igennem Sjællandsgade, man laver bittesmå studielejligheder med ringe dagslysforhold i stedet for familieboliger, som skal vægtes i Aarhus Kommune.

Folk, der ikke bor i øgadekvarteret, synes måske, at øgadebeboerne bare er besværlige og byggeriet ikke så slemt, men så kom forbi stedet og overvej, om du ville acceptere dette som nabo, eller hvis nogen ville lave noget tilsvarende byggeri i din baghave, hvor du selv bor?

Man har gennem årene givet masser af afslag til meget mindre byggeprojekter i øgadekvarteret. Alle begrundelser for førnævnte afslag har man valgt at se bort fra i dette nybyggeri Sølystgade 21-21B. Man har i kvarteret undret sig meget over, hvorfor denne sag SKAL køres igennem for enhver pris. Det er det, man normalt som politiker vil betegne som en møgsag eller tabersag, så hvorfor?

Hvorfor ønsker man at tilgodese en bygherre, der bor i Risskov, på bekostning af alle dem, der bor og lever i øgadekvarteret? Det giver ingen mening.

Er det ren politik? Er det vennetjenester? Har Socialdemokratiet lovet Venstre, at partiet bakker op om alle byggesager, som Venstre vil have kørt igennem Teknik og Miljø og på rådhuset uanset, at det er imod kommuneplanen og alt, hvad man som parti står for?

Hvis det er tilfældet, så er det ganske enkelt deprimerende. Så bør Socialdemokratiet skifte navn og slette demokratiet i sit navn, for så sætter partiet jo reelt demokratiet ud af spil. Så er det jo Venstres politik, man efterlever, og ikke den politik, som man selv står for, og som vælgerne har stemt på.

Hvis denne sag stemmes igennem på rådhuset, er det et tilbageslag for demokratiet i Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce