Annonce
Aarhus

Her er lufthavnens hilsen til kulturhovedstadens gæster

<p>Onde tunger har omtalt facaden på Aarhus Lufthavn som noget, der kunne være udtænkt i DDR. Det sammenligning slutter brat, når facaden opdateres som på denne visualisering. Sådan forestiller Aarhus-kunsteren, Kristian Bruun Djurhuus alias Mormor, sig, at at rørene kan udsmykkes. Visualisering: CZOO</p>

Tre grå rør foran Aarhus Lufthavn kan blive det første kunst, gæster til kulturhovedstaden møder. Først skal de udsmykkes.

Annonce

I dag syner de ikke af meget, de tre grå ventilationsrør, der stikker op foran facaden på Aarhus Lufthavn.

Onde tunger har omtalt facaden på Aarhus Lufthavn som noget, der kunne være udtænkt i DDR. Det sammenligning slutter brat, når facaden opdateres som på denne visualisering. Sådan forestiller Aarhus-kunsteren, Kristian Bruun Djurhuus alias Mormor, sig, at at rørene kan udsmykkes. Visualisering: CZOO

Det kan de komme til. De tre rør kan blive den første hilsen fra Kulturhovedstaden Aarhus 2017, som tilrejsende møder, hvis de da kommer fra luften.

<p>Der er ikke meget kunstnerisk vingesus over Aarhus Lufthavn i dag. Det kan blive, når Aarhus Lufthavn 2.0 udskriver konkurrence om udsmykningen af de tre rør på facaden. Privatfoto</p>

Men først skal rørene dekoreres. Projektet Aarhus Lufthavn 2.0 med Kim Bisgaard, Innovation Lab, som initiativtager, udskriver nu en konkurrence om at udsmykke dem.

»Vi lægger op til at lade tre kunstnere udsmykke hver sin søjle. Men er der en kunstner, der kan få et tema til at hænge sammen ved at inddrage alle tre søjler, så er det okay med os. Så får han eller hun tre gange honoraret,« siger Kim Bisgaard.

Lufthavn 2.0 har indsamlet penge til et honorar på 5.000 kr. per søjle og satser på at komme op på 10.000 kr. gennem crowdfunding.

Kim Bisgaard fungerer som dommerkomite sammen med kunstneren Signe Klejs.

De ser gerne temaer, der forholder sig til lufthavnen som for eksempel transitsted eller mødested. Og de udvælges ud fra kunstnerisk niveau og ideens originalitet.

Der er temmelig frit spil, hvad angår præsentationen af forslaget.

»Video, håndtegning, computeranimation, noget helt fjerde. Vi er ikke låst på forhånd,« siger Kim Bisgaard.

Forslag til udsmykning af de tre rør skal inden mandag 13. juni kl. 23:59 indsendes til mail-adressen aar2.0@aar.dk

Vinderne offentliggøres fredag 17. juni. Ansøgerne får direkte besked.

Rørene, der skal udsmykkes, er cirka seks meter høje, en meter i diameter og 3,20 meter i omkreds. Aarhus 2.0 forventer, at værkerne udføres i løbet af sommeren 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Annonce