Annonce
Danmark

Her er lyden til dine juledage

Signe Vestergaard Bansø, redaktør på Podcasten Danmark, guider dig til, hvad du kan høre i juledagene.
Jeg synes, at juledagene lægger op til at høre nogle gode fortællinger. Heldigvis har du adgang til sådan nogle, når du abonnerer på et lokalt dagblad hos Jysk Fynske Medier.

Med i købet får du nemlig også podcasts, som er lydfortællinger. Her er en guide til, hvordan du finder dem - og hvad du kan høre. God jul på lyd.

Venlig hilsen Signe Vestergaard Bansø, redaktør for podcastredaktionen.

1 "Danmark fortæller": De efterladtes julefrokost - og duften af en mand

Kom med til julefrokost i sorggruppen.

Du har måske ikke været til julefrokost i år på grund af corona. Her kan du i stedet høre oplæsningen af en bevægende artikel fra 2014 om netop en julefrokost. Seks pesoner i en sorggruppe havde alle mistet en ægtefælle. De valgte at slutte året af med manér. Kom alligevel med til julefrokost i år i Danmark fortæller. Du finder den her.

2. "Danmark fortæller": Stig Pryds mistede alt - lyset fandt han på bunden af havet

Hør fortællingen om fridykker Stig Pryds svære sygdom, og hvordan dykningen blev hans redning.

I den her fortælling kan du høre om Stig Pryds, som mistede sit helbred, sin kone og sit job. Han humpede invalideret rundt i Nyborg på stokke. Men han er vendt tilbage som en af verdens bedste fridykkere og har været nede på 100 meters dybde uden ilt. Hør i den her oplæsning, hvordan det kan lade sig gøre. Du finder den ved at klikke her.

3. "Danmark fortæller": Min kone kommer ikke hjem igen + For to år siden kørte Jesper Buhl sin kone på plejehjem

Operachef Jesper Buhl - Den Fyske Opera.

I den her miniserie læser journalist Tommy Byrne sine to fantastiske artikler om operasangeren Jesper Buhl og hans demensramte kone op. De er ekstraordinært godt skrevet. Og artiklerne bliver læst op, som kun Tommy kan gøre det.
Du bliver nødt til at høre, hvordan det er. Og sæt god tid af, for de kræver fordybelse. Derfor er de perfekte til juledagene. God fornøjelse med dem. De er her.

4. "Tak skæbne": Pernille Aalund - Guds lys strømmede imod mig fra revnerne i loftet

Pernille Aalund oplevede for mere end 20 år siden, hvordan Guds lys pludselig strømmede imod hende på et toilet i et tv-studie på Amager. Stress, succes-ræs og købesyge fyldte hende i mange år, men det er helt anderledes i dag. Hun er optaget af bøn.

Hør Pernille Aalund i dette afsnit af den meget personlige podcastserie "Tak skæbne". Det er samtidig seriens sidste afsnit. Du finder det her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce