Annonce
Aarhus

Her er mandagens forsinkede corona-tal: Højt smittetal har bidt sig fast

Der bliver stadig smittet alt for mange i Aarhus. Foto: Mette Mørk
Annonce

AARHUS: Tekniske problemer hos Statens Serum Institut betød, at mandagens daglige opdatering af nye coronasmittede blev forsinket. I første omgang lykkedes det for instituttet at få data ud for hele landet, mens tallene for hver kommune først kom meget senere.

Sad der århusianere og håbede på, at der var godt nyt at hente i opdateringen, blev de skuffede. Antallet af nye smittede i Aarhus viste nemlig et antal på 88. Det hører dog med til det samlede billede at opgørelserne ifølge Statens Serum Institut er kørt senere på døgnet end vanligt, hvorfor nøgletallene inkluderer prøvesvar for mere end et døgn.

Corona i Aarhus

Coronaen blussede op i Aarhus i begyndelsen af august.

Efter en række døgn med op imod 80 smittede begyndte antallet af smittede langsomt, men sikkert at falde som følge af, at der blev indført en række tiltag for at mindske smittespredningen. I midten af september begyndte antallet af nye smittede imidlertid at stige igen.

I første halvdel af oktober begyndte antallet af nye smittede at falde og lå flere dage mellem 20 og 35. Den seneste uge har en ny stigning imidlertid sat ind.

Mandag 26. oktober: 88 nye smittede

Søndag 25. oktober: 70 nye smittede

Lørdag 24. oktober: 68 nye smittede

Fredag 23. oktober: 156 nye smittede

Torsdag 22. oktober: 103 nye smittede

Onsdag 21. oktober: 47 nye smittede

Tirsdag 20. oktober: 44 nye smittede

Tre andre af Aarhus' omegnskommuner har større stigninger - nemlig Skanderborg, Favrskov og Syddjurs. Her er der registreret henholdsvis ni, syv og seks nye smittede med corona.

I Odder er stigningen på en enkelt, mens Norddjurs ikke har nye smittede.

Den seneste uge corona-tal har ikke været god læsning for Aarhus.

I slutningen af uge 42 var incidensen - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - for Aarhus 67. Efter mandagens opdatering er incidensen oppe på 165,3. For at være grøn kommune i coronasammenhæng skal incidensen ned på 20 eller derunder.

I Skanderborg er incidensen 91 og i Syddjurs 56. I Favrskov er den 47,6, mens den i Odder er 35. Bedst i omegnskommunerne ser det ud i Norddjurs hvor incidensen er 13,5.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce