Annonce
Østjylland

Her er programmet for dronningens besøg: Hun skal på køretur i Ørkenen og besøge en lokal familie

Dronning Margrethe ankommer til Anholt torsdag 2. juni i en chalup, og hun kan se frem til en festlig modtagelse. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Når Dronning Margrethe besøger Anholt den 2. juni, kan hun se frem til et tætpakket program med besøg hos en lokal familie, køretur i Ørkenen, kaffebord og meget andet.

Anholt: Programmet for Dronning Margrethes besøg på Anholt torsdag 2. juni er nu klar. Kongeskibet Dannebrog kommer til at ligge ud for øen, og så bliver dronningen sejlet ind til havnen i en chalup.

Her kan hun se frem til en festlig modtagelse med blomsterbørn, Søværnets Tamburkorps og meget andet. Herefter får dronningen travlt, for hun skal blandt andet ud og se på kystsikring og besøge en lokal familie med fem børn. Familien vil fortælle om de muligheder og udfordringer, som er forbundet med at bo på en lille ø langt ude i Kattegat.

Hun skal også på køretur i det, der hedder Ørkenen, og til stort kaffebord på havnen. Det er første gang, at borgmester Kasper Bjerregaard (V) skal modtage dronningen, og han synes, at Norddjurs Kommune i samarbejde med borgerne på Anholt har fået lavet et virkelig godt program.

Annonce

Festlig dag med masser af mennesker

- Vi har lagt vægt på, at besøgsprogrammet afspejler Anholts placering midt i Kattegat og fremhæver den helt unikke natur på øen. Samtidig har vi ønsket at give Hendes Majestæt mulighed for at møde en række af øens beboere og derigennem få et indblik i, hvordan det er at bo og leve på en af Danmarks mest isolerede øer, siger Kasper Bjerregaard.

Billedet her er fra det sidste royale besøg på Anholt i 2011, hvor Dronning Margrethe og Prins Henrik blandt andet besøgte Anholt Fyr. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han håber, at rigtig mange beboere og turister vil være med til at byde dronningen velkommen til en festlig dag på Anholt.

Da Dronning Margrethe og Prins Henrik besøgte Anholt i 2011, måtte de flyves væk fra øen i helikopter på grund af for høje bølger. Men hvis vejret tillader det, så forlader dronningen øen igen i chaluppen.

Se hele programmet for dronningens besøg på Anholt den 2. juni

- Officiel modtagelse på Anholt Havn med modtagelseskomite, faneborg, blomsterbørn og Søværnets Tamburkorps.

- Velkomst i hallen på Anholt Havn, hvor borgmester Kasper Bjerregaard holder den officielle tale, og Dronningen møder bestyrelsen i Anholt Borgerforening.

- Et besøg ved kystsikringen og efterfølgende køretur til Radartårnet, hvor der er udsyn til kystsikringen, med henblik på at give Dronningen et indblik i vigtigheden af sikringen.

- Et besøg hos en Anholt-familie. Her møder Dronningen en familie med fem børn, som fortæller om de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at bo på en lille ø langt ude i Kattegat.

- Norddjurs Kommune er vært ved en frokost for særligt indbudte gæster.

- En køretur i Ørkenen på Anholt, hvor Dronningen får lejlighed til at se nærmere på den unikke natur. Ørkenen er et stort landskab med ørkenagtig karakter. Den dækker 80 procent af øen og blev fredet i 1938.

- Et besøg på udsigtspunktet ved Sønderstænge for at se udsigten ud over vandet og Anholt.

- Stort kaffebord på havnen, hvor Dronningen sammen med alle beboere på Anholt bliver budt på kaffe og kage. Elever fra Anholt Skole synger en sang for Dronningen.

Det endelige besøgsprogram med tider bliver offentliggjort på Norddjurs Kommunes hjemmeside op til besøget.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce