Annonce
Sport

Her er scenarierne: Sådan spiller VSK eller Brabrand sig i 2. Division næste sæson

Simon Vesterbæk fra Brabrand, Oscar Scott Carl fra VSK. En af dem, eller måske slet ingen, ender lørdag i 3. Division. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad er sikre på at deltage i næste sæsons 2. Division. Men VSK og Brabrand ligger lige nøjagtig uden for det gode selskab. Begge hold har dog muligheden i sidste spillerunde.

FODBOLD: Det kan gå absolut alle vegne lørdag i 2. Division.

Næste sæsons kommende strukturændring har gjort det utrolig spændende omkring sjettepladsen, der bliver skæringspunkt for den kommende sæson.

Aarhus Fremad er sikker på at komme med i den kommende 2. Division. Men VSK og Brabrand ligger aktuelt uden for det sjove selskab.

Annonce

Lørdag spilles sidste spillerunde. Brabrand spiller hjemme mod FC Sydvest, som allerede er rykket ned i Danmarksserien til den kommende sæson. VSK spiller også på hjemmebane mod et nedrykket hold - nemlig SfB-Oure fra Svendborg.

Der er to pladser at spille om for fire hold, men i sidste runde møder Middelfart og BK Frem hinanden på Vestfyn. Af gode grunde kan begge hold derfor ikke få tre point, og det betyder faktisk, at VSK Aarhus selv kan afgøre det, mens Brabrand skal bruge lidt held.

Her er mulighederne for de to hold.

VSK kan selv afgøre det

Hvis VSK vinder på hjemmebane mod SfB-Oure, vil holdet komme på 41 point, og det kan ikke lade sig gøre, at både BK Frem og Middelfart kommer på 41 point, når de møder hinanden. Dermed vil VSK med meget stor sandsynlighed gå i top seks med sejr.

Der er kun et enkelt aber dabei. Det er, at hvis både VSK og Brabrand vinder, så kan VSK blive overhalet på målscore, hvis Brabrand vinder med to mål mere. For eksempel hvis VSK vinder 1-0, og Brabrand vinder 3-0. Så vil VSK og Brabrand have samme målscore, men Brabrand har scoret flere mål og vil derfor rykke over VSK i tabellen og gå i top seks.

Hvis VSK spiller uafgjort mod SfB-Oure, kræver det, at Middelfart vinder mod BK Frem, mens Brabrand ikke må vinde. Så vil VSK og BK Frem begge have 39 point - hvis Brabrand står uafgjort i deres kamp er de også på 39 - men VSK vil have den bedste målscore af de tre hold og vil derfor tage sjettepladsen.

Hvis VSK taber mod SfB-Oure, kommer de ikke med i top seks.

Annonce

Brabrand er tricky

Der er nok at se til for Brabrand, men det hele handler i første omgang om, at de vinder deres kamp mod FC Sydvest. Taber de eller spiller uafgjort, kan Brabrand ikke gå i top seks.

Og så kommer de mange kombinationsmuligheder. Hæng på.

Hvis Brabrand vinder og VSK samtidig ikke vinder, vil Brabrand med sikkerhed gå i top seks uanset resultatet i Middelfart-Frem. Brabrand vil nemlig med en sejr gå på 41 point, og det kan ikke lade sig gøre, at både Middelfart og Frem når op på det pointantal.

Lørdagens 2. Divisionskampe med århusianske hold

  • B93 - Aarhus Fremad, Østerbro Stadion kl. 15:00
  • VSK Aarhus - SfB-Oure, Vejlby Stadion kl. 15:00
  • Brabrand IF - FC Sydvest 05, Brabrand Idrætsanlæg kl. 15:00

Hvis VSK til gengæld vinder, begynder det at se noget vanskeligere ud, og så skal de holde øje med den anden kamps resultat.

Hvis Brabrand skal gå videre samtidig med en VSK-sejr, så skal de vinde med to mål mere end VSK. Altså samme udfald som tidligere nævnt med VSK, hvor Brabrand måske vinder 3-0 og VSK vinder 1-0. Så vil Brabrand have en bedre målscore, da de har scoret flere mål. Men hvis de så til gengæld vinder med to mål mere end VSK, er de også sikre på at komme i top seks, da det ikke kan lade sig gøre for både Frem og Middelfart at komme på 41 point.

Annonce

Kan begge hold gå videre?

Svaret er ja, men det er dybt teoretisk.

Hvis, hold nu tungen lige i munden, Middelfart og BK Frem spiller uafgjort, VSK vinder med fire mål mod SfB-Oure og Brabrand vinder med seks mål mod Sydvest. Så er begge århusianske hold i top seks.

Så vil Brabrand, VSK og Middelfart alle have 41 point. Men Brabrand og VSK vil have en målscore på +11, mens Middelfart vil være på +10. Qua Middelfart har scoret væsentlig flere mål end de århusianske hold, vil det kræve, at deres målscore bliver ringere end de andre to.

Med andre ord: Det kræver et mirakel, for at der kan komme tre århusianske hold i 2. Division.

Men der er bestemt lagt op til, at der kan komme to. Aarhus Fremad er allerede med. Resten bliver afgjort lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport

Da Amoros nikkede Jesper Olsen en skalle

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce