Annonce
Aarhus

Her flytter hjemløse ind i midlertidige boliger

I alt seks hjemløse boliger blev torsdag løftet på plads ved det tidligere amtssygehus. Foto: Flemming Krogh
Aarhus Kommune har givet byggetilladelse ved det tidligere amtssygehus til seks hjemmebyggede boliger til unge hjemløse.

AARHUS: Nu kommer der endnu mere liv i området ved den tidligere amtssygehusgrund i Tage-Hansens Gade.

For nylig åbnede Ungdomskulturhuset i lokaler i det tidligere patienthotel og torsdag flyttede blokvogne seks mindre træhuse ind på et areal mellem de tidligere sygehusbygninger. Det er træhuse, som seks unge hjemløse selv har været med til at bygge som et EU-støttet projekt, styret af fonden "Projekt Udenfor". Byggeriet er foregået ved et værksted et andet sted i byen, og Aarhus Kommune har givet byggetilladelse til den nye placering.

- De seks unge har så at sige både bygget deres eget hus og samtidig bygget sig selv op, fortæller arkitekt Kim Pretzmann, der er med i den frivillige hjælpeforening "Arkitekter uden Grænser", som også har hjulpet med i byggeriet.

De seks huse er hver på 15 kvadratmeter, og "Projekt Udenfor" har lejet grunden af kommunen, indtil hele området skal udvikles til ny bydel. Husene kan derfor blive stående til og med hele 2020, altså i halvandet år.

Hver bolig er isoleret og indrettet med tekøkken og vask, men uden toilet.

- Vi har i stedet lejet plads inde i bygningen, hvor et fælleslokale omdannes til toiletter og bad og til et fælles køkken, fortæller Kim Pretzmann.

De unge lejere skal betale en husleje, der dækker grundlejen og udgifter til el, vand og varme.

Annonce
Arkitekt Kim Pretzmann er en af de frivillige fra "Arkitekter uden Grænser" der har hjulpet til med husene. Foto: Flemming Krogh

Et rigtigt hjem

Antropolog og pædagog Lea Lütken fra "Projekt Udenfor" er koordinator på det lokale projekt og glæder sig over, at husene nu er blevet stillet op, så beboerne snart kan flytte ind.

- De nye beboere får alle post- og folkeregisteradresse ved sygehuset, og det har stor betydning i forhold til at føle, at det er et rigtigt hjem, fortæller Lea Lütken.

Sammen med en socialarbejder skal hun som en del af "Projekt Udenfor" holde kontakten til beboerne.

- Vi vil gerne være brobyggere mellem dem og det etablerede system, og halvandet år er trods alt så længe, at de kan få ro på tilværelsen og måske genoptage et arbejde eller en uddannelse, siger Lea Lütken.

Ud over de nye hjemløseboliger har kommunen besluttet sig for efter sommerferien at leje 24 værelser ud i patienthotellet. 12 værelser skal være til udsatte unge og 12 værelser til såkaldt ressourcestærke unge. Præcist hvornår de åbner er ikke afklaret endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politiet beder om hjælp: Forsvundet kvinde er ikke er set siden 8. januar

Annonce