Annonce
Aarhus

Her kan du melde dig til kommunens jobbank

Aarhus Kommune søger nu efter fagpersoner, der har uddannelse som sygeplejersker, SOSU-assistenter, SOSU-hjælpere og pædagoger, som vil melde sig til en jobbank, som kommunen kan trække personale fra hvis bemandingen bliver for tynd på grund af corona. Arkivfoto: Søren Gylling

AARHUS: Så er Aarhus Kommunes jobbank i luften efter inspiration fra Region Midtjylland.

Som beskrevet i Århus Stiftstidende onsdag åbner Aarhus Kommune en jobbank for at styrke indsatsen mod corona-smitte.

Kommunen har erkendt, at det kan blive nødvendigt med ekstra arbejdskraft i baghånden, efterhånden som virussen rammer flere. Den nye jobbank skal derfor mobilisere borgere med sundhedsfaglige eller pædagogiske kompetencer til corona-assistance.

Annonce

Situationen kan blive udfordret

"Takket være et dygtigt frontpersonale er det indtil nu lykkedes at tage hånd om alle områder, som er defineret som kritisk drift, men kriseledelsen i Aarhus Kommune er meget opmærksom på, at sygemeldinger og karantæner blandt de normale medarbejdere hurtigt kan udfordre situationen. Derfor går Aarhus Kommune nu i luften med en jobbank for at mobilisere borgere med sundhedsfaglige eller pædagogiske kompetencer til midlertidig corona-assistance," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Til avisen onsdag sagde borgmester Jacob Bundsgaard, at det i specielt i lyset af at epidemien kan strække sig over længere tid er nødvendigt at have mulighed for at trække fagpersoner ind.

Bud efter disse fagpersoner

Det kan være sygeplejersker, SOSU-assistenter, SOSU-hjælpere eller pædagoger, som har forladt faget for en tid, studerende eller folk, der er gået på pension.

Hvis man har lyst til og mulighed for at tilbyde sin arbejdskraft til Aarhus Kommune i den aktuelle situation, kan man ansøge på en ny hjemmeside, hvorefter man vil blive kontaktet og ”sat i banken”.

De tilmeldte vil alene blive kaldt ind, hvis Aarhus Kommunes nuværende medarbejdere ikke kan dække den ekstraordinære situation i forbindelse med ny coronavirus og i den periode der måtte blive nødvendig.

Aarhus Kommune betaler overenskomstmæssig løn for indsatsen, men man skal være opmærksom på at sikre hos A-kasse og pensionskasse, om eventuelt lønnet arbejde kan påvirke ens efterløn eller pension.

Man kan tilmelde sig jobbanken på: aarhus.dk/coronaassistance

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

112

- Skal vi slice ham her? Truede ung mand med kniv og sparkede sidespejl af politibil

Annonce