x
Annonce
Horsens

Her kommer 368 nye parkeringspladser i Horsens

Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Til juni er de første af i alt 368 p-pladser på Campusgrunden klar til brug. Pladserne bliver offentlige og gratis om aftenen og i weekenderne.

Horsens: Campusgrunden får 368 nye parkeringspladser på arealet på hjørnet af Godsbanegade og Emil Møllersgade.

Parkeringspladsen er en del af købsaftalen for området fra 2015, hvor det var en betingelse, at køber ikke selv skulle etablere parkering, men at Horsens Kommune skulle stå for parkeringen til Campusgrunden.

- Som en del af aftalen fra 2015 er det kommunen, som skal etablere en række midlertidige p-pladser på campus, indtil der kommer et p-hus på banegårdsarealet. Det bliver, når DSB Ejendomme er klar, og det er de ikke endnu, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S).

Annonce
Som en del af aftalen fra 2015 er det kommunen, som skal etablere en række midlertidige p-pladser på campus, indtil der kommer et p-hus på banegårdsarealet. Det bliver, når DSB Ejendomme er klar, og det er de ikke endnu.

Borgmester Peter Sørensen (S)

Flere hundrede parkeringspladser på Campusgrunden er på vej. Grafik: Horsens Kommune

Inddraget hvis Learnmark vil bygge

De midlertidige p-pladser vil blive inddraget, hvis Learnmark vælger at bygge på grunden, som de i øjeblikket er ved at træffe beslutning om, eller for den sags skyld en anden uddannelsesinstitution. Med hensyn til tidshorisonten påpeger borgmesteren, at arealerne endnu ikke er solgt.

- Det er en lang proces med sådanne byggesager, så der vil gå lang tid, før der kommer en spade i jorden.

De 368 p-pladser bliver offentligt tilgængelige og gratis i perioden mandag til torsdag fra klokken 15.30 til 7.30 og fra fredag klokken 15.30 til mandag klokken 7.30. For cirka 50 af pladserne er der dog først offentlig adgang efter klokken 17.00.

Projektet forventes samlet at koste fire millioner kroner, og arbejdet med at etablere p-pladserne bliver sat i gang her i foråret 2020, så de første pladser er klar til brug senest 1. juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Singleliv med fixpunkter i en coronahverdag: Frisk luft, Facetime og en smuk solopgang

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce